Εύκολη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο

Η συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη για λαχταριστή πίτα

Αν σας αρέσουν και οι πίτες και οι μακαρονάδες, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη που τα συνδυάζει και τα δύο.

Πανεύκολη συνταγή για ζυμαρόπιτα

Ο σεφ λοιπόν παλαιότερα στο  breakfast@star είχε  έφτιαξε μία σούοπερ μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο.

Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα

 Υλικά

· 500 γρ. μακαρόνια με τρύπα ( Πέννες, Κοχύλια, κοφτό)
· 1 κόκκινη πιπέρια Φλωρίνης
· 350 γρ. τυρί φέτα
· 150 γρ. χοιρινή ωμοπλάτη σε φέτες
· 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα 3,5%
· 4 αυγά
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
· Ρίχνουμε σε ένα ταψί (35*40) τα ζυμαρικά μας άβραστα, τη φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας, την πιπεριά ψιλοκομμένη, την ωμοπλάτη κομμένη σε μικρούς κύβους, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
· Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα μέσα στο ταψί με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
· Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε στη μεσαία θέση μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνι και να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 40’ με 45’.
· Αφήνουμε να κρυώσει για 10’.
· Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star