Αν ψάχνετε μία light και νόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια, δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτή που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή breakfast@star.
Κοκκινιστά κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί
O σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα ντομάτας, δυόσμο και αμύγδαλα.
Τέλεια χοιρινά κεφτεδάκια με κουσκούς
Υλικά για τον κιμά γαλοπούλας
1 κιλό γαλοπούλα σε κιμά
· 2κ.σ ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
· 1κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
· 1 κ.γ κουρκουμά
· 40γρ. φρυγανιά τριμμένη
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 5-6 φύλλα φρέσκο δύοσμο, ψιλοκομμένο
· 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας
· 2κ.σ ελαιόλαδο
· 800γρ. ντομάτα κονκασε
· 1κ.σ πελτέ ντομάτας
· 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
· 1σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
· 1 πρέζα ζάχαρη
· 1κλωναράκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
· 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
· 200γρ. νερό
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 1κ.σ βούτυρο
· 30γρ. αμύγδαλα φιλέ
Υλικά για πουρέ πατάτας
· 1 κιλό Πατάτες
· 150 γρ. Βούτυρο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση για τον κιμά
· Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και αναμειγνύουμε καλά.
· Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε 20 κεφτεδάκια περίπου.
· Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν.
Εκτέλεση για το πουρέ πατάτας
· Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
· Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το βούτυρο.
· Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες.
Εκτέλεση για τη σάλτσα ντομάτας
· Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
· Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ ανακατεύουμε για 1 λεπτό να βγάλει τα αρώματα του και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
· Φέρνουμε σε βρασμό.
· Τοποθετούμε απαλά τα κεφτεδάκια στην σάλτσα.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε μερικώς την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μερικές φορές, 15-18 λεπτά.
· Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί σε μια παχιά σάλτσα, περίπου 5 λεπτά.
· Σε ένα μικρό τηγάνι με βούτυρο προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
· Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.
Δείτε το Breakfast@star