Η εβδομάδα Masterchef συνεχίζεται στην κουζίνα του «Breakfast@Star». Έτσι, μετά τον Χρήστο Γλωσσίδη και τον Λάμπρο Βακιάρο, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη μας ετοιμάζει γλυκό ρολό Cheesecake. Ιδού η συνταγή!
Ο Λάμπρος Βακιάρος μας ετοιμάζει απολαυστικό ραγού με παπαρδέλες
Υλικά:
Για το Παντεσπάνι:
- 160 γρ ασπράδι
- 130 γρ ζάχαρη
- 110 γρ κρόκο
- 150 γρ αλεύρι
- 1 πρέζα αλατι
- 1 βανιλίνη
Για την κρέμα τυριού:
- 400 γρ. κρέμα τυρί
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 λεμόνι
- 1 βανίλινη ή εκχύλισμα
- 100 γρ άχνη ζαχαρη
Για την μαρμελάδα κεράσι:
- 400 γρ. μαρμελάδα
- 1 λεμόνι
- 1 κουτάκι raspberry
Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο - Μία συνταγή του Χρήστου Γλωσσίδη
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το ασπράδι με την ζάχαρη να γίνει ελαφριά μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τον κρόκο σιγά σιγά και ανακατεύουμε ελαφρά. Τέλος, το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο λίγο μαζί με την βανιλίνη και το αλάτι.
- Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα το μίγμα και ψήνουμε στους 170 για 10-12’ λεπτά.
- Χτυπάμε την κρέμα τυρι με την άχνη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το λεμόνι την βανιλίνη, ξύσμα λεμόνι και αφήνουμε να αφρατέψει καλά.
- Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με χυμό λεμόνι.
- Μόλις έχει κρυώσει το παντεσπάνι απλώνουμε την μαρμελάδα και από πάνω την κρέμα.
- Βάζουμε τα raspberry κομμένα στην μέση και τυλίγουμε σε ρόλο.