Αν κοιτάξεις πιο προσεκτικά το καλάθι με τα φρούτα στο τραπέζι της κουζίνας, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει ένα φρούτο που δεν απουσιάζει ποτέ. Η μπανάνα. Ένα φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ιδανικό για παιδιά ή για όσους πηγαίνουν συχνά γυμναστήριο. Για αυτό, σήμερα σου ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα με πρωταγωιστή τις αγαπημένες μας συνταγές με μπανάνα. Enjoy!
Φτιάχνουμε το τελειότερο πρωινό: Τηγανίτες με μέλι και μπανάνα!
Υλικά:
• 350 γρ. ώριμες μπανάνες (χωρίς τις φλούδες) + 1 μπανάνα
• 150 γρ. ελαφρύ ελαιόλαδο
• 150 γρ. μέλι
• 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 4 γρ. baking powder
• 4 γρ. μαγειρική σόδα
• 3 γρ. κανέλα
• 1 πρέζα αλάτι
• 50 γρ. τριμμένα καρύδια
• 100 γρ. σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
Mπανάνα: Τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας
Υλικά:
· 5 ώριμες μπανάνες
· 270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 150 γρ. καστανή ζάχαρη
· 100 γρ. βούτυρο
· 2 αυγά
· 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
· 1 πρέζα αλάτι
· 4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού ή 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Υλικά για το frosting
· 220 γρ. κρέμα τυρί
· 20 γρ άχνη ζάχαρη
· 100 γρ. μέλι
· 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
· Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
· Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
· Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις προσθέτουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και με ένα πιρούνι ή αν είναι πολύ ώριμες με το σύρμα χειρός τις πολτοποιούμε.
· Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
· Κοσκινίζουμε το αλεύρι και την κανέλα μέσα σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη.
· Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με τη σοκολάτα μέσα στο μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα όλα τα υλικά μεταξύ τους.
· Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ (10*30), πασπαλίζουμε με αλεύρι (αν θέλουμε μπορούμε και με λίγη καστανή ζάχαρη να καραμελώσει), τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τις μπανάνες μέσα.
· Ψήνουμε στην πάνω σχάρα του φούρνου για 45’-50’.
· Αφήνουμε 10΄ να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
Εκτέλεση για το frosting
· Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ,σε μέτρια ταχύτητα, με το σύρμα την κρέμα τυρί μαζί με το μέλι να αφρατέψουν για 3’.
· Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για ακόμη 2’, να ομογενοποιήθει πολύ καλά το μείγμα μας.
· Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ έχουμε ξεφορμάρει το Banana Bread, απλώνουμε από πάνω με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι.
· Σερβίρουμε ζεστό Banana Bread με κρύο φρόστινκ.