Eίστε vegan αλλά τρελαίνεστε για γλυκά; Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε στους τηλεθεατές του breakfast@star μία εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Δύο σοκολατένια γλυκά που θα λατρέψετε
Υλικά για τη Συνταγή
· 240 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
· 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 220 γρ. καστανή ζάχαρη
· 70 γρ. κακάο
· 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
· 1/2 κ.γ. αλάτι
· 120 γρ. νερό
· 220 γρ. βούτυρο
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Πώς να φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα με φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση της Συνταγής
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα.
· Λιώνουμε σε μεσαίο μπολ το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων προσθέτουμε τις ζάχαρές, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά υλικά.
· Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι μαζί με το κακάο, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, ανακατεύουμε.
· Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί (23*33), μεταφέρουμε μέσα το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
· Ψήνουμε για 35’ με 40’.
· Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Δείτε την εκπομπή breakfast@star