Ζουμερός σολομός με άγριο ρύζι

Είναι light και πεντανόστιμος

Επειδή αν όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι το Πάσχα φάγαμε λίγο παραπάνω ο Λάμπρος Βακιάρος  μας έδωσε μία πολύ ωραία ιδέα για το νόστιμο και υγιεινό γεύμα που μπορούμε να φτιάξουμε το Σαββατοκύριακο.

Ψητός σολομός με μπρόκολο και γλυκοπατάτες

O σεφ πρότεινε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» σολομό με άγριο ρύζι.

Σολομός με πουρέ γλυκοπατάτας

Υλικά 

Για τον σολομό

4 φιλέτα σολομού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1-4 σκελίδες σκόρδο

120 γρ. λιαστή τομάτα

50 γρ. πράσινες ελιές

½ φλ. ζωμό λαχανικών

400 γρ. κρέμα γάλακτος με 3% ή 10% λιπαρά

3 φλ. σπανάκι baby

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό


Για το σερβίρισμα

καβουρδισμένο λευκό αμύγδαλο

βρασμένο άγριο ρύζι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Με 1 κ.σ. ελαιόλαδο λαδώνουμε το σολομό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Θωρακίζουμε αρχικά από την πλευρά της πέτσας για περίπου 2’-3’ και στη συνέχεια τα αφαιρούμε προσωρινά από το τηγάνι.


Βήμα 2

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή και τσιγαρίζουμε για περίπου 2 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σκόρδο, την λιαστή ντομάτα, τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 2’.


Βήμα 3

 Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, και μόλις εξατμιστεί περίπου η μισή ποσότητα συνεχίζουμε με την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε το σπανάκι , Το ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά, επαναφέρουμε το σολομό με την πέτσα προς τα πάνω και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή. Σίγο-μαγειρεύουμε για 5’-6’ μέχρι ο σολομός να έχει στο επιθυμητό βαθμό μαγειρέματος.


Βήμα 4

 Σερβίρουμε το φιλέτο σολομού πάνω από το βρασμένο άγριο ρύζι.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ