Μωσαϊκό με μπισκότα και φυστίκια Αιγίνης

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Να γλυκάνει τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» είπε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Παρασκευής.

Εύκολα και πεντανόστιμα σοκολατένια τρουφάκια

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα έφτιαξε μωσαϊκό με μπισκότα και φιστίκια Αιγίνης και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Υλικά

•    55 γρ. κακάο
•    300 γρ. βούτυρο
•    200 γρ. ζάχαρη άχνη
•    40 γρ. κονιάκ
•    280 γρ. μπισκότα
•    140 γρ. φιστίκια Αιγίνης
•    κακάο για το πασπάλισμα

Πώς να φτιάξετε μόνες σας υπέροχες τούρτες

Εκτέλεση

•    Λιώνουμε το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
•    Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιήσουμε το μείγμα μας.
•    Σε ένα καυτό τηγανάκι καβουρδίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα αφήνουμε λίγο στο πλάι να κρυώσουν.
•    Τρίβουμε χωριστά σε ένα μπολ τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα ανακατεύοντας καλά. Μόλις κρυώσουν τα φιστίκια τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα μας.
•    Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για περίπου 10 με 15 λεπτά να σταθεροποιηθεί και το απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί
•    Το τυλίγουμε σφιχτά σε κορμό τυλίγοντας και τις άκρες σαν καραμέλα..
•    Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
•    Το πασπαλίζουμε με κακάο πριν το σερβίρισμα και το κόβουμε σε φέτες.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ