Μία γευστική πίτα με λαχανικά έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».
Δύο πεντανόστιμες πίτες χωρίς φύλλο
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Γλυκές πίτες: Τρεις συνταγές που κάνουν την καραντίνα πιο «νόστιμη»
Υλικά
• 1 φύλλο σφολιάτας
• 100 γρ. τυρί κρέμα
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 κίτρινη πιπερια
• 1 μελιτζάνα
• 1 κολοκυθάκι
• 60 γρ. χυμό ντομάτας
• 1 ώριμη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
• 6 ντοματίνια
• 6-8 πράσινα σπαράγγια
• 20 γρ. φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη
• 20 γρ. ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
• Σε ενα τηγάνι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και σωταρουμε το κρεμμυδι, τις πιπεριες, την μελιτζανα και το κολοκυθακι μας μεχρι να ροδισουν και αλατοπιπερωνουμε.
• Προσθετουμε τον χυμο ντοματας, την ντοματα απο τον τριφτη, τα ντοματινια και συνεχιζουμε το μαγειρεμα για 5 λεπτα περιπου.
• Σβηνουμε τη φωτια και αφηνουμε το τηγανι στην ακρη.
• Σε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά σωταρουμε τα σπαράγγια αφού έχουμε κόψει χαμηλά το σκληρό σημείο τους με λίγο αλάτι και τα αποσύρουμε και αυτά να κρυώσουν ελαφρώς .
• Αλειφουμε με ελαιολαδο ενα ορθογώνιο ταψί 25*35 και απλωνουμε πανω το φυλλο σφολιατας.
• Ανακατευουμε το τυρι κρεμα με τη συμβραση μας στο τηγανι.
• Αδειαζουμε τη συμβραση πανω στο φυλλο σφολιατας και απλωνουμε.
• Διπλωνουμε το περισσευουμενο φυλλο προς τα μεσα και κοβουμε αν χρεαιζεται.
• Ψήνουμε για περίπου 40΄ στους 180° C μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
• Κοβουμε και σερβιρουμε.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ