Πεντανόστιμο κριθαρότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δείχνει βήμα- βήμα τη συνταγή

Μία ωραία ιδέα σ’ αυτούς που νηστεύουν το κρέας έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Παρασκευής στους τηλεθεατές του Star.

Πεντανόστιμο νηστίσιμο κοκκινιστό κριθαρότο γαρίδας

O σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και ετοίμασε κριθαρότο με μανιτάρια και τυρί κρέμα.

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.


Υλικά
•    250 γρ. κριθαράκι μέτριο
•    1 κρεμμύδι μέτριο
•    2 σκελίδες σκόρδο
•    100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
•    100 γρ. μανιτάρια λευκά
•    50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
•    50 γρ. ελαιόλαδο
•    100 γρ. κρασί λευκό ξηρό
•    500 γρ. ζωμό μανιταριών ή κοτόπουλο
•    20 γρ. μαϊντανό
•    ξύσμα από ½ λεμόνι
•    80 γρ. τυρί 

Εκτέλεση

•    Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με πλατύ πάτο σε μέτρια φωτιά.
•    Ζεσταίνουμε ένα λίτρο νερό και το βάζουμε σε ένα μπολ με τα αποξηραμένα μας πορτσίνι να κάνουμε ένα πολύ γρήγορο ζωμό μανιταριού, αφήνοντας το στην άκρη για 10 λεπτά.
•    Ψιλοκόβουμε καλά το κρεμμύδι, το σκόρδο και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια εκτός από τα πορτσίνι.
•    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5 λεπτά μέχρι να αποβάλλουν όλα τα υγρά τους.
•    Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό. 
•    Βάζουμε το κριθαράκι τελευταίο και το σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά. 
•    Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και το αφήνουμε να εξατμιστεί όλο και να στεγνώσει σχεδόν εντελώς η κατσαρόλα μας.

•    Προσθέτουμε σε δόσεις τον ζωμό, ρίχνοντας την επόμενη δόση ζωμού όταν το κριθαράκι έχει απορροφήσει την προηγούμενη.
•    Αφαιρούμε το κριθαρότο από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε μέσα καθώς και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα.
•    Αφήνουμε το κριθαρότο στην άκρη να κρυώσει για 2-3 λεπτά.
•    Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»  εδώ 

Δείτε και άλλες ξεχωριστές συνταγές εδώ