Πώς να ετοιμάσεις σούπα καλαμποκιού με μπέικον και φέτα

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει μία υπέροχη ιδέα για σούπα

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος και έδωσε στους τηλεθεατές του Star μία υπέροχη ιδέα για το τι να ετοιμάσουν.

Γρήγορη σούπα με κοτόπουλο, λαχανικά και noodles

Ο σεφ έφτιαξε λοιπόν σούπα καλαμποκιού με μπέικον και φέτα και έδειξε στους τηλεθεατές βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά

Για το τσάουντερ καλαμποκιού

  • 100 γρ. καπνιστό μπέικον
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 μεσαίο πράσο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 400 γρ. πατάτες baby
  • 600 γρ. καλαμπόκι
  • 1250 ml. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • Αλάτι - πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • Γιαούρτι
  • Καλαμπόκι ψημένο ολόκληρο
  • Τριμμένη φέτα
  • Κρουτόν

Θρεπτική σούπα με φάβα και λαχανικά


Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το μπέικον και το βούτυρο και καβουρδίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 6΄-8΄. Συνέχεια αφαιρούμε το μπέικον με μία τρυπητή κουτάλα διατηρώντας τα λίπη μέσα στην κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 2

Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα καραμελώνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε εως ότου ομογενοποιηθεί (και δεν βλέπει με άσπρα σημεία) στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες το καλαμπόκι το ζωμό, αλάτι και πιπέρι , Δυναμώνουμε την εστία στην μέγιστη θερμοκρασία μέχρι να πάρει μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε ξανά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι η πατάτα να είναι αρκετά μαλακή.

Βήμα 4

Αφαιρούμε την κατσαρόλα προσωρινά από την εστία και με ένα ποιητή χειρός (ραβδομπλέντερ) πολτοποιούμε την σούπα (με προσοχή μέσα στη κατσαρόλα) μέχρι να έχει μία βελουτέ υφή περίπου 2 με 3’.Αν θέλουμε μπορούμε να πολτοποιήσουν εν μέρει την σούπα έτσι ώστε να υπάρχουν και κομμάτια πατάτας και καλαμποκιού. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 5

Γαρνίρουμε με γιαούρτι ψημένο καλαμπόκι, το μπέικον, τριμμένη φέτα και τα κρουτόν.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»  εδώ