Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος και έδωσε στους τηλεθεατές του Star μία υπέροχη ιδέα για το τι να ετοιμάσουν.
Γρήγορη σούπα με κοτόπουλο, λαχανικά και noodles
Ο σεφ έφτιαξε λοιπόν σούπα καλαμποκιού με μπέικον και φέτα και έδειξε στους τηλεθεατές βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά
Για το τσάουντερ καλαμποκιού
- 100 γρ. καπνιστό μπέικον
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 1 μεσαίο πράσο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 400 γρ. πατάτες baby
- 600 γρ. καλαμπόκι
- 1250 ml. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- Αλάτι - πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
- Γιαούρτι
- Καλαμπόκι ψημένο ολόκληρο
- Τριμμένη φέτα
- Κρουτόν
Θρεπτική σούπα με φάβα και λαχανικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το μπέικον και το βούτυρο και καβουρδίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 6΄-8΄. Συνέχεια αφαιρούμε το μπέικον με μία τρυπητή κουτάλα διατηρώντας τα λίπη μέσα στην κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 2
Στην κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα καραμελώνουμε για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε εως ότου ομογενοποιηθεί (και δεν βλέπει με άσπρα σημεία) στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες το καλαμπόκι το ζωμό, αλάτι και πιπέρι , Δυναμώνουμε την εστία στην μέγιστη θερμοκρασία μέχρι να πάρει μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε ξανά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι η πατάτα να είναι αρκετά μαλακή.
Βήμα 4
Αφαιρούμε την κατσαρόλα προσωρινά από την εστία και με ένα ποιητή χειρός (ραβδομπλέντερ) πολτοποιούμε την σούπα (με προσοχή μέσα στη κατσαρόλα) μέχρι να έχει μία βελουτέ υφή περίπου 2 με 3’.Αν θέλουμε μπορούμε να πολτοποιήσουν εν μέρει την σούπα έτσι ώστε να υπάρχουν και κομμάτια πατάτας και καλαμποκιού. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5
Γαρνίρουμε με γιαούρτι ψημένο καλαμπόκι, το μπέικον, τριμμένη φέτα και τα κρουτόν.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ