Πέμπτη μεσημέρι και σ’ έχει πιάσει λιγούρα πριν από το μεσημεριανό σου γεύμα; Ο Λάμπρος Βακιάρος σου δείχνει πώς να φτιάξεις μόνος/η σου μπουγάτσα.
Τέτοιο προφιτερόλ δεν έχετε ξαναφάει! Έχει σοκολάτα και κρέμα λεμόνι
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα του πλατό της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και ετοίμασε το πιο τραγανό γλυκό.
Σου αρέσει η πάβλοβα; Μπορείς να τη φτιάξεις μόνος σου
Υλικά
Για το φύλλο
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 200 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό (για το άλειμμα)
Για την κρέμα
• 2 αυγά + 2 κρόκους
• 200 γρ. ζάχαρη
• 1.200 γρ. πλήρες φρέσκο γάλα
• 2 φλούδες λεμονιού
• 170 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
• 2 βανίλιες
• 5 γρ. χυμό λεμόνι
• 60 γρ. βούτυρο (κομμένο σε κυβάκια)
Για το πασπάλισμα
• Για το Zάχαρη άχνη
• Kανέλα (προαιρετικά)
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»