Γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κρέμα λεμονιού έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Πέμπτης.
Aπολαυστικό burger με μισομαγειρεμένο μοσχάρι
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Κοτόπουλο γιουβέτσι με κριθαράκι ολικής
Υλικά
• 700 γρ. κιμά κοτόπουλου
• 60 γρ. ελαιόλαδο + 45 γρ.
• 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 μεσαίο καρότο (τριμμένο)
• 30 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
• 40 γρ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
• 40 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
• 60 γρ. φρυγανιά
• 75 γρ. γάλα
• Ξύσμα από 1 λάιμ ή 1/2 λεμόνι
• 2-3 γρ. κάρδαμο
• 100 γρ. ρύζι γλασέ (πλυμένο και στραγγισμένο)
• 1 αυγό
• 1 λίτρο ζωμό κότας (καυτό)
Για την κρέμα λεμονιού
• 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
• 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• όλο το ζωμό από την κατσαρόλα
• 1 κρόκο αυγού
• Χυμό από 1 μεγάλο λάιμ ή λεμόνι (της γέμισης)
• Αλάτι – πιπέρι
• Έξτρα άνηθο ψιλοκομμένο και ξύσμα (για γαρνίρισμα)
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ