Οι πιο συγκινητικές στιγμές των Όσκαρ-Βραβευμένος αποκάλυψε παλιότερη απόπειρα αυτοκτονίας

Η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα

​Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ο Γκράχαμ Μουρ παρέλαβε το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για το «The Imitation Game». Η αίθουσα σείστηκε από χειροκροτήματα όταν στον λόγο που εκφώνησε εξομολογήθηκε την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, όταν ήταν 16 ετών. «Όταν ήμουν 16 ετών, προσπάθησα να αυτοκτονήσω επειδή πίστεψα ότι ήμουν περίεργος. Θέλω να αφιερώσω το βραβείο σε όλα τα παιδιά που είναι διαφορετικά και περίεργα. Θα βρεθείτε και εσείς σε μία σκηνή και ελπίζω όταν το κάνετε να απευθύνετε και εσείς το ίδιο μήνυμα» σημείωσε.


Μία άλλη συγκινητική στιγμή, ήρθε, με την βράβευση του Glory, του τραγουδιού που ακούγεται στην ταινία Selma, με τον Τζον Λέτζεντ να λέει ότι καθήκον του καλλιτέχνη είναι να εκπροσωπεί τις εποχές που ζει. «Όσα κερδήθηκαν 50 χρόνια πριν αμφισβητούνται στη χώρα που ζούμε, ο αγώνας για δικαιοσύνη και ελευθερία αμφισβητείται», δήλωσε ο τραγουδιστής, τονίζοντας ότι υπάρχουν περισσότεροι αφροαμερικανοί στις φυλακές σήμερα από ότι υπήρχαν σκλάβοι το 1850.



Άλλη συγκινητική στιγμή ήταν όταν η Πατρίσια Αρκέτ που κέρδισε Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για το Boyhood, ζήτησε ισότητα για όλους -αναφερόμενη συγκεκριμένα στις μισθολογικές διαφορές ανδρών και γυναικών.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

OΣΚΑΡ 2015: Το Birdman ο μεγάλος νικητής-Δείτε όλα τα βραβεία