2+1 λόγοι για να συνεχίσεις το κολύμπι και μετά τις διακοπές

Χρήσιμα κίνητρα ώστε να συνεχίσεις να κολυμπάς ακόμη και τον χειμώνα

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, όπως και κάθε καλοκαίρι, κολύμπησες πολύ και ευχαριστήθηκες άπειρες ώρες στο νερό, παρέα με τους δικούς σου ανθρώπους ή και μόνη. Και τώρα με την επιστροφή στην πόλη από τις διακοπές σου ίσως να έχεις ήδη μαζέψει τα μαγιό σου, σκεπτόμενη ότι αυτά θα ξαναφορεθούν το επόμενο καλοκαίρι ή τουλάχιστον όταν ανοίξει ξανά ο καιρός.

4 διατροφικοί στόχοι που πρέπει να θέσεις μετά το τέλος των διακοπών

Τι θα έλεγες όμως αν σου δίναμε μερικά χρήσιμα κίνητρα, ώστε να συνεχίσεις τις βουτιές στη θάλασσα ή την πισίνα της γειτονιάς σου, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες του χρόνου;

Το κολύμπι είναι η ιδανική αερόβια προπόνηση

Το κολύμπι είναι μια ιδανική αερόβια προπόνηση, αφού αν δεν κινείσαι συνεχώς, βουλιάζεις, αλλά και ενδυνάμωσης του σώματος, μιας που το νερό είναι περίπου 800 φορές πιο πυκνό από τον αέρα.

Υπό αυτήν την έννοια, οι μύες σου είναι σε συνεχή πίεση και γυμνάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της γυμναστικής σου.

Είναι ιδανικό αν πάσχεις από σωματικούς τραυματισμούς

Το κολύμπι είναι ιδανική άσκηση αν έχεις τραυματισμούς ή κάποια ευαισθησία στα γόνατα, αφού δεν πιέζει καθόλου τις κλειδώσεις και τις αρθρώσεις και μπορείς εσύ να επιλέξεις την ένταση της γυμναστικής σου.

Σε περίπτωση που πρόσφατα έχεις υποστεί κάποιον τραυματισμό στο σώμα και έχεις ανάγκη αποκατάστασης, πρόκειται για τη καλύτερη πιθανή επιλογή.

Θες να καις θερμίδες ακόμα και όταν κοιμάσαι; Δες πώς!

Το κολύμπι σε κάνει πιο έξυπνη

Η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλό μας αυξάνεται κατά 14% κάθε φορά που βυθιζόμαστε μέχρι το ύψος της καρδιάς στο νερό, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση στο Journal of Physiology.

Για κοφτερό λοιπόν μυαλό, δύο βουτιές την εβδομάδα στην πισίνα μπορούν να κάνουν θαύματα!

Πηγή: allyou.gr