Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου αναφέρθηκε στην αρχή της καριέρας της, όπου μίλησε ανοιχτά για το πώς βίωσε τη στάση του θεατρικού χώρου απέναντι στους ηθοποιούς που συμμετείχαν στη Λάμψη του Νίκου Φώσκολου.
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Δεν έχω κάνει λίφτινγκ»
Καλεσμένη το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή Ένας και ένας στο ΕΡΤnews, η ηθοποιός περιέγραψε την πίεση που ένιωσε επαγγελματικά όταν πρωταγωνιστούσε στη σειρά.
Με αφορμή τη συζήτηση για τη «ρετσινιά» που συνόδευσε πολλούς ηθοποιούς της καθημερινής σειράς, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου εξήγησε ότι η δική της διαδρομή διαφοροποιήθηκε επειδή δεν παρέμεινε για πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη παραγωγή και πέρασε γρήγορα σε διαφορετικό είδος ρόλων.
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Από τη Λάμψη έβγαλα εξαιρετικά χρήματα!»
Η «ρετσινιά» της σαπουνόπερας και η αποχώρηση από τη Λάμψη
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Υπήρχε τεράστια “ρετσινιά” για τη σαπουνόπερα. Ευτυχώς εγώ δεν το πλήρωσα γιατί δεν έμεινα τόσα χρόνια εκεί. Δηλαδή έφυγα, πήγα στους Δυο ξένους, έκανα αμέσως κωμωδία που ήταν τελείως διαφορετικό πράγμα. Επειδή ήμουν και νέα ηθοποιός, αν έμενα όλα τα χρόνια στη Λάμψη, φυσικά θα το πλήρωνα».
Η ίδια έκανε διάκριση ανάμεσα στους ήδη καταξιωμένους ηθοποιούς και στους νεότερους που προσπαθούσαν τότε να εδραιωθούν επαγγελματικά. Όπως ανέφερε: « Για τους ήδη αναγνωρισμένους ηθοποιούς δεν ήταν ρετσινιά, σαφώς. Είχαν μια καριέρα, είχαν αποδείξει πράγματα και, ΟΚ, έκαναν αυτό το καθημερινό το οποίο είχε τεράστια τηλεθέαση. Τώρα εγώ, που ήμουν καινούργια, ήμουν… βδέλυγμα! Δεν το ένιωσα από τον κόσμο, ο οποίος ήταν μια χαρά, το ένιωσα από τον θεατρικό κόσμο».
Τι είπε για τον θεατρικό χώρο
Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου ξεκαθάρισε ότι η δυσκολία δεν προερχόταν από το κοινό, αλλά από την επαγγελματική αντιμετώπιση που είχε μέσα στον χώρο του θεάτρου. Όπως δήλωσε: «Επαγγελματικά το ένιωσα, ναι. Στάνταρ έχασα δουλειές επειδή έπαιζα στη Λάμψη. Στο θέατρο με σνόμπαραν πάρα πολύ».
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: «Δεν κάνω ιδιαίτερα μαθήματα με τον Σωτήρη Χατζάκη!»
Συνεχίζοντας, μίλησε για το κλίμα που επικρατούσε εκείνη την περίοδο και για τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε ονόματα που είχαν ήδη ισχυρή θέση στον χώρο και σε νεότερους ηθοποιούς. «Τεράστιος σνομπισμός. Άλλο η Κάτια (σ.σ. Δανδουλάκη) και ο Χρήστος (σ.σ. Πολίτης), άλλο εμείς. Τώρα, όμως, δεν υπάρχει αυτός ο σνομπισμός. Όλοι κάνουν τα πάντα και κυρίως αυτοί που κάνουν θέατρο είναι και στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή», ξεκαθάρισε.