Σωκράτης Αλαφούζος: «Δε μου ήταν εύκολο να αφήσω πίσω το παιδί μου»

Η καριέρα στην Καλιφόρνια και η σχέση με την 19χρονη κόρη του

Ο Σωκράτης Αλαφούζος στην εκπομπή  Ελένη

Πριν από λίγα χρόνια ο Σωκράτης Αλαφούζος πήρε τη μεγάλη απόφαση, έφυγε από την Ελλάδα και πλέον μένει πλέον στην Καλιφόρνια κάνοντας ακαδημαϊκή καριέρα.

Ο Σωκράτης Αλαφούζος κι η Βάσω Γουλιελμάκη έχουν χωρίσει, αλλά θα τους συνδέει παντα η κόρη τους, Μαρίλια/ φωτογραφία NDP

Ο ηθοποιός διδάσκει στο πανεπιστήμιο και όπως λέει, ένας από τους σκοπούς της ζωής του είναι να βοηθήσει νέα παιδιά να αποφύγουν κάποια εμπόδια στην καριέρα τους.

Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός: «Βιάστηκα να χωρίσω από τον πρώην μου σύζυγο»

«Ένα από τα μεγαλύτερα «δώρα» που έχω πάρει στη ζωή μου είναι όταν μια μαθήτρια μου είπε: ‘’μου έχετε αλλάξει τη ζωή’’. Δεν έχει καμία σημασία τι λένε οι άλλοι για εμάς, αλλά τι λέμε εμείς για τον εαυτό μας. Πρέπει να βγαίνουμε στο άγνωστο, δεν πρέπει να μένουμε στην ασφάλεια και αυτό το λέω από εμπειρία. Για να κατακτήσεις κάτι καινούριο πρέπει να κάνεις κάτι καινούριο και πως έναν στόχο πρέπει να τον γράψεις γιατί τότε παίρνεις και την ευθύνη», είπε μέσω skype στην εκπομπή «Ελένη».

«Έχω ωραίες αναμνήσεις από τις «αέρινες σιωπές», ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία και στην Αμερική πολλοί Έλληνες τη θυμούνται. Παρότι είχα επιτυχίες στην Ελλάδα προτίμησα να φύγω και τότε άρχισε ένα ταξίδι αλλαγής», πρόσθεσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεγάλη του αγάπη που δεν είναι άλλη από την κόρη του Μαρίλια που σήμερα είναι 19 ετών και ζει μαζί του στην Καλιφόρνια.

Σωκράτης Αλαφούζος: Η selfie παρέα με τη 19χρονη κούκλα κόρη του

 

«Δε μου ήταν καθόλου εύκολο να αφήσω πίσω την κόρη μου, όμως, είχα ένα πλάνο. Φρόντισα να πάει σε ένα πολύ καλό σχολείο με την προοπτική, όταν τελειώσει να έρθει στην Αμερική να σπουδάσει. Αυτό βγήκε με ακρίβεια. Η Μαρίλια έκανε θαύματα. Θα τελειώσει τώρα το πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Καλιφόρνια αλλά και της Αμερικής».

«Πολλές φορές τα πρώτα χρόνια, είχα αλλάξει το πρόγραμμά μου για να μπορώ να έχω τα πρωινά μου ελεύθερα και να είμαι μαζί με το παιδί μου γιατί η Βάσω δούλευε στο θέατρο και πολλά απογεύματα και βράδια ήμασταν μαζί με το παιδί και πολλές φορές κοιμόταν πιο μικρή με ανοιχτό το skype. Αν δεν υπήρχε αυτή η τεχνολογία, δε θα έφευγα ποτέ από την Ελλάδα. Δε θα μπορούσα να αφήσω το παιδί μου και να μη το βλέπω. Αυτό που μου έλειπε ήταν να την αγκαλιάζω. Οι στιγμές του αποχωρισμού ήταν οι πιο δύσκολες… Φυσικά θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα ή να περνάω περισσότερο χρόνο εκεί αλλά τώρα είναι εδώ το παιδί μου και αυτό έχει προτεραιότητα», εξομολογήθηκε κλείνοντας ο ηθοποιός.