Μπέρδεψε τον Όσκαρ Ουάιλντ με τον Τσώρτσιλ η Χατζηβασιλείου

Τι το ήθελε το απόφθεγμα στη συνέντευξή της;

Ένα απόφθεγμα θέλησε να χρησιμοποιήσει η Βίκυ Χατζηβασιλείου σε συνέντευξή της, όμως, ή αδιάβαστη ήταν ή δεν της το είχαν μεταφέρει σωστά ή... έκανε λάθος εν τη ρύμη του λόγου της. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε το ότι μπέρδεψε τον Όσκαρ Ουάιλντ με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ;

Στο περιοδικό «Εγώ Weekly» η παρουσιάστρια μιλά για την σιλουέτα της και παραδέχεται πως συχνά υποκύπτει σε πατατάκια, σοκολάτες και γλυκά. «Όμως, όπως έλεγε και ο Τσώρτσιλ, "ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν πειρασμό είναι να υποκύψεις σε αυτόν"...», συμπληρώνει.

Ο ποιός το έλεγε καλή μου; Λάθος τα ξέρεις!

Η φράση ανήκει στον Όσκαρ Ουάιλντ και προέρχεται από το έργο «Το Πορτρέτο Του Ντόριαν Γκρέι» εν έτει 1891! Αυτούσια στο κείμενο, η φράση έχει ως εξής: «the only way to get rid of a temptation is to yield to it».

Κι αν ακόμα έχεις αμφιβολία για το ποιος την είπε, τότε να σου πούμε και την συνέχεια της: «κάνε πως αντιστέκεσαι και η ψυχή σου αρρωσταίνει, λαχταρώντας πράγματα που απαγόρευσε η ίδια».

Άσε που ο Όσκαρ Ουάιλντ δεν έχει καμία σχέση με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ: Ιρλανδός συγγραφέας ο πρώτος, Βρετανός πρωθυπουργός ο δεύτερος! Και να πεις ότι τον πρόλαβε ο Ουάιλντ... Το 1900 πέθανε ο συγγραφέας, ενώ ο Τσώρτσιλ κυβέρνησε από το 1940 έως το 1945 και από το 1951 μέχρι το 1955. Απλά μαθήματα ιστορίας και λογοτεχνίας είναι - τα κάναμε και στο σχολείο...

Κατά τα άλλα, στην ίδια συνέντευξη η Βίκυ επισημαίνει πως «η βλακεί�� είναι αήττητη».

Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!