Δέσποινα Ολυμπίου: «Έχω δεχθεί δυο φορές σεξουαλική παρενόχληση»

Ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και από τον χώρο μου, αναφέρει η τραγουδίστρια

Δεν είναι λίγες οι επώνυμες Ελληνίδες που με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε σε νεαρότερη ηλικία, κάνουν τις δικές τους εξολομογήσεις.

Η Δέσποινα Ολυμπίου μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για τις δύο σεξουαλικές παρενοχλήσεις που δέχτηκε στο παρελθόν.  

Γνωστή τραγουδίστρια: «Απέβαλα στο J2US, αιμορραγούσα αλλά βγήκα στη σκηνή»

Η τραγουδίστρια με καταγωγή από την Κύπρο διηγήθηκε τα όσα έζησε στην τρυφερή ηλικία των 14 και 19 ετών.

«Εγώ το βίωσα δύο φορές δυστυχώς, όταν ήμουν 14 και 19 ετών. Θεωρώ βάσει εμπειρίας ότι αυτά τα άτομα λειτουργούν από μια θέση ισχύος και είτε υπόσχονται είτε δοκιμάζουν, γνωρίζοντας είτε ότι το κορίτσι ή το αγόρι δε θα έχει το θάρρος να μιλήσει και αν τυχόν μιλήσει, θα πει ότι έγινε μια παρεξήγηση. Και δυστυχώς αυτά τα άτομα έχουν και οικογένεια, παιδάκια. Εγώ πολλές φορές σκέφτηκα ότι πώς να μιλήσεις και να… Σκέφτομαι τι τραύμα θα έχουν τα παιδιά αυτών των ατόμων, αν φανερωθεί ποιος είναι ο πατέρας τους» , δήλωσε αρχικά.

«Ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και από τον χώρο μου. Πολλές φορές σου λέει το παραμύθι, για παράδειγμα αν είναι συνθέτης “πρέπει να σε νιώσω”, “πρέπει να αφεθείς”, “αν δεν έχεις βιώσει τον έρωτα πώς θα εκφράσεις το τραγούδι”, “πρέπει να με εμπιστευτείς”… Αυτός ο άνθρωπος είχε όλες αυτές τις ιδιότητες (συνθέτης, ερμηνευτής, καλλιτέχνης). Το ένα έγινε παλαιότερα και το δεύτερο πιο μετά», εξομολογήθηκε αναφερόμενη στον τρόπο που την προσέγγισε ο συγκεκριμένος άνθρωπος. 

Όσον αφορά στον τρόπου που το αντιμετώπισε, είπε: «Στην πρώτη περίπτωση έφυγα τρέχοντας και το είπα στη μητέρα μου. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν παιδιά που δεν το λένε στις μητέρες τους. Η μητέρα μου τον κάλεσε και του έκανε επίπληξη, αλλά έμεινε ως εκεί γιατί μεγάλωσα σε μια κλειστή κοινωνία». Στη δεύτερη περίπτωση, τον εν λόγω άνθρωπο τον συνάντησε μετά από χρόνια και μάλιστα, της έκανε πρόταση συνεργασίας, την οποία αρνήθηκε. 

Τι κάνει η Δέσποινα Ολυμπίου μαζί με τον γιο της εν μέσω καραντίνας;

Αναφερόμενη στην αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, σχολίασε: «Εύχομαι τώρα με τη Σοφία να γίνει η αρχή για να ξεσκεπάζονται καταστάσεις και να το σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι πριν να το κάνουν».

Το 2006 το πρώην ζευγάρι σε κοινή του έξοδο /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Θυμίζουμε ότι από το 2004 έως το 2009, η ταλαντούχα τραγουδίστρια είχε σχέση με τον Κύπριο τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη που τις χάρισε πολλές από τις επιτυχίες της.