H εξομολόγηση γνωστού Έλληνα ηθοποιού για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο

Έλεγα: «Εντάξει, ήρθε η ώρα μου, μια χαρά περάσαμε, τέλος τώρα»

Δείτε όσα είχε πει πρόσφατα ο ηθοποιός στον Νίκο Χατζηνικολάου

Για την περιπέτεια υγείας που πέρασε με τον καρκίνο και τον τρόπο που τον αντιμετώπισε, μίλησε σε συνέντευξή του ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Σπύρος Παπαδόπουλος: Η ένστασή του στο τηλεοπτικό σποτ «Μένουμε σπίτι»

Στην ερώτηση του «ΒΗΜΑgazino» αν πιστεύει στον Θεό, ο δημοφιλής ηθοποιός απάντησε: «Όχι. Μεγάλωσα με γιαγιάδες πολύ ένθεες. Πήγαινα κι εγώ μικρός στην εκκλησία. Ξέρω απ’ έξω όλη τη Θεία Λειτουργία. Κάτι μέσα μου αντιδρούσε. Λέει κάποια στιγμή ο Μπέκετ ότι η μάνα μας, μας γεννά πάνω από τον τάφο μας. Κι αυτό το διάστημα, από την κοιλιά της μέχρι να πέσουμε στη μαρμάρινη πλάκα, αυτό το φωτεινό διάλειμμα, είναι η ζωή. Θαυμάζω πάντως τους ανθρώπους που πιστεύουν. Τους σέβομαι. Καμιά φορά τους ζηλεύω κιόλας».

\

Με τη Δέσποινα Βανδή συμπρωταγωνίστησαν στην παράσταση «Το δικό μας σινέμα» το καλοκαίρι του 2019 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Τι συνέβη όταν πέρασε τη σοβαρή περιπέτεια υγεία με τον καρκίνο; Ούτε τότε στράφηκε στον Θεό; «Κοίτα, είπα ο καρκίνος τη δουλειά του και εγώ τη δική μου. Ίσως όταν δεν πιστεύεις, σου είναι και πιο εύκολο. Λες: "εντάξει, ήρθε η ώρα μου, μια χαρά περάσαμε, τέλος τώρα"» δήλωσε.

Σπύρος Παπαδόπουλος: Ποια η αμοιβή του για το σποτάκι του «Μένουμε Σπίτι»;

«Νομίζω μια σοβαρή παράμετρος που το καθορίζει αυτό είναι το αν έχεις τη συνείδησή σου καθαρή ή όχι. Εγώ νιώθω ότι δεν έχω εκκρεμότητες με ανθρώπους, βαρίδια. Νιώθω ειρήνη μέσα μου. Ίσως αυτή η στάση ζωής μου ερμηνεύεται κι από τα παιδικά μου χρόνια. Ο πατέρας μου ήταν αριστερός, κυνηγήθηκε. Μεγάλωσα σε μια γειτονιά του Πειραιά που όλους μας ένοιαζε απλά πώς θα βγει η μέρα, το τώρα. Ακόμη και σήμερα δεν έχω σχέση με τη διάσταση του χρόνου που λέγεται μέλλον. Δε με αφορά» ξεκαθάρισε για το αν μπορεί ο άνθρωπος να συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα.