ΘΡΗΝΟΣ: Πέθανε ο κορυφαίος Κρίστοφερ Λι σε ηλικία 93 ετών

Ο ηθοποιός έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν ενσάρκωσε τον Κόμη Δράκουλα

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών, άφησε ο Κρίστοφερ Λι. Ο θρυλικός ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο Chelsea & Westminster του Λονδίνου πριν από τρεις εβδομάδες, με αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακή ανεπάρκεια.

Την περασμένη Κυριακή, «έφυγε» από την ζωή και η απόφαση να κοινοποιηθεί με καθυστέρηση ημερών η είδηση του θανάτου του, ανήκει στη σύζυγό του, η οποία επιθυμούσε να ενημερωθούν πρώτα τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Λι ήταν παντρεμένος με την Birgit Krøncke, πάνω από 50 χρόνια. Ο ηθοποιός έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν ενσάρκωσε τον Κόμη Δράκουλα στις θρυλικές ταινίες της Hammer Films.


Μάλιστα, συμμετείχε στη βραβευμένη τριλογία του Πίτερ Τζάκσον, Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, που βασίστηκε στα βιβλία του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, ενσαρκώνοντας τον Κόμη Σάρουμαν.


Παράλληλα με την κινηματογραφική του καριέρα, ο Λι είχε κυκλοφορήσει και κάποια άλμπουμ με μουσική heavy metal. Tέλος, το 2009 χρίστηκε Σερ για τις υπηρεσίες του στην τέχνη και τη φιλανθρωπία. Η τελευταία του ταινία, Angels in Notting Hill, θα κυκλοφορήσει σύντομα.