Συγκλονίζει η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για τον Όσκαρ ντε λα Ρέντα

Με ένα γράμμα αποχαιρετά τον σχεδιαστή η ηθοποιός

Με ένα συγκλονιστικό γράμμα, γεμάτο συναισθήματα, αποχαιρετά η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ τον Όσκαρ ντε λα Ρέντα, τρεις ημέρες μετά τον θάνατό του!

«Δεν θυμάμαι ακριβώς την πρώτη φορά που συνάντησα τον κύριο ντε λα Ρέντα. Θυμάμαι όμως το πρώτο φόρεμα που δανείστηκα από αυτόν: από την κολεξιόν για την Άνοιξη 2000, το μοντέλο νούμερο 67. Μου είχαν ζητήσει να παρουσιάσω ένα event για το “Sex and the City”. Θυμάμαι ότι με το που είδα αυτό το φόρεμα πήγα στην ενδυματολόγο του σίριαλ, την (Eλληνοαμερικανίδα) Πατρίσια Φιλντ και της ζήτησα να με βοηθήσει για να το δανειστώ. Και θυμάμαι την πρώτη φορά που ο κύριος ντε λα Ρέντα με κάλεσε στο γραφείο του και με ρώτησε αν θα ήθελα να φτιάξει ένα φόρεμα ειδικά για εμένα για τα βραβεία Emmy του 2000. Έφτιαξε ένα ροζ φόρεμα που η φούστα του ήταν καλυμμένη με φτερά, ένα φόρεμα που δίχασε όσους το είδαν κυρίως επειδή έδεσα ένα μικρό κομμάτι τούλι στο μπράτσο μου», γράφει η καταξιωμένη ηθοποιός.

Τονίζοντας πόσο σημαντικό ήταν για την Κάρι που αγάπησε το τηλεοπτικό κοινό να φορέσει μία δημιουργία του καταξιωμένου σχεδιαστή, η πρωταγωνίστρια του «Sex & The City» περιγράφει το πώς αναπτύχθηκε η σχέση τους, που ήταν, αφενός φιλική και, αφετέρου, μούσας και μέντορα.

«Όταν κάποιος που έχει ζήσει μια υπέροχη μακρά ζωή πεθαίνει, ακούς τα νέα και αμέσως σκέφτεσαι την αγαπημένη του σύζυγο και τους φίλους του και σε αυτή την περίπτωση όσους δούλευαν μαζί του. Η πραγματικότητα της απουσίας του σηματοδοτεί μια μνημειώδη αλλαγή. Υπάρχον υπέροχοι, ταλαντούχοι σχεδιαστές, αλλά αυτός ήταν πραγματικά μοναδικός και αφήνει ένα κενό. Θα έρθουν άλλοι και θα φτιάξουν όμορφα φορέματα δεξιώσεων με τσέπες μέσα, με ρίγες και πουά, όμορφα κοκτέιλ φορέματα. Αλλά κανείς δεν θα καλύψει το κενό. Δεν μπορούν. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι “αυτό είναι. Τελείωσε, αυτή η μοναδική στιγμή στον χρόνο που δημιούργησε”... Και βέβαια κανείς δεν ήταν τόσο όμορφος όσο αυτός», καταλήγει το γράμμα της Σάρα.