ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: η μαντινάδα του Ζωιδάκη για την Βίσση!

Συνέντευξη στο star.gr για την κρίση, τα «ντου» του ΣΔΟΕ και τα σχέδιά του

Συνέντευξη: Βαγγέλης Θεοδώρου


Μία μαντινάδα στην Άννα Βίσση που έγινε γιαγιά αφιερώνει μέσω του star.gr ο Νίκος Ζωιδάκης, ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους Κρητικούς λυράρηδες, που μας μίλησε για τις εφόδους του ΣΔΟΕ, την οικονομική κρίση και όσα ετοιμάζει!

«Εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου στην υπέροχη γιαγιά να χαρεί το νέο της Νικόλα, καθώς και όλη της την οικογένεια που γνωρίζω ότι λατρεύει», μας είπε ο Νίκος Ζωιδάκης, όταν του ζητήσαμε μία ευχή για την Άννα Βίσση, με την οποία συνεργάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Και ο λυράρης πρόσθεσε: «Άννα μια μαντινάδα με όλη μου την αγάπη! "Να τον προσέχει ο Θεός, να τον εμεγαλώσεις, γαμπρό, πατέρα και παππού να τον εκαμαρώσεις!"».

Η οικονομική κρίση και το ΣΔΟΕ

«Ήμουν και είμαι υπέρ του νόμου και της τάξης σε όλους τους τομείς. Το ίδιο θεωρώ και για το ΣΔΟΕ και για την αστυνομία και για οτιδήποτε έχει σχέση με τον έλεγχο και την επιβολή της τάξης», επεσήμανε ο Νίκος Ζωιδάκης, όταν τον ρωτήσαμε για τις εφόδους των «ράμπο» στις συναυλίες των καλλιτεχνών.

Όπως τόνισε λόγω του τεράστιου οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματικοί τομείς, το Κράτος πρέπει να βρει φόρμουλες που, θα επιτρέψουν στους πολίτες αφενός να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και αφετέρου να επιβιώσουν.

«Με τις δυσβάσταχτες και απανωτές φορολογίες ένας επαγγελματίας δεν θα καταφέρει όσο κι αν το θέλει να αντέξει! Από την άλλη αν φτάσει στο σημείο να κλείσει, πως θα έχει έσοδα το Κράτος; Είναι αναγκαίο να βρεθεί τρόπος για να επιβιώσουν και οι δύο πλευρές, και το Κράτος και ο λαός!», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τις συνέπειες που έχει η οικονομική κρίση στην διασκέδαση, ο γνωστός λυράρης επεσήμανε την ανάγκη για συνεργασίες: «θεωρώ ότι οι καλλιτεχνικές συνευρέσεις πάντα γίνονταν και πάντα θα γίνονται. Είναι ένα δυνατό κίνητρο για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού! Η κρίση τα επηρεάζει όλα και, σίγουρα, όπως όλος ο κόσμος, έτσι και οι καλλιτέχνες, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παλέψουν, όσο το δυνατόν, αυτόν τον εφιάλτη που από ότι φαίνεται θα έχει μακρά πορεία!».

Τα σχέδιά του για το μέλλον

«Αυτή την Πέμπτη, 26 του μήνα, θα κάνω μια live εμφάνιση σε έναν νέο χώρο στην Αθήνα, ενώ από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου, μαζί με τους συνεργάτες μου, ξεκινάμε εμφανίσεις σε Αυστραλία, Αμερική και Καναδά. Επιστρέφοντας, θα ανακοινωθούν οι εμφανίσεις μου για τη φετινή σεζόν», μας είπε ο Νίκος Ζωιδάκης για όσα ετοιμάζει.

Όσο για την δισκογραφική του επιστροφή;
«Μέσα στις γιορτές πιστεύω θα είναι έτοιμος και ο νέος μου δίσκος, για τον οποίο εργαζόμαστε όλοι εντατικά αυτό το διάστημα», κατέληξε!


* Αυτή την Πέμπτη, ο Νίκος Ζωιδάκης θα εμφανιστεί στο «ABYS» (Πλατεία Ανοίξεως & Εχελιδών, Γκάζι)