Π. Μπουγιούρης: «Πιο πολύ με απασχολεί το μέλλον της χώρας μου»

Καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα με τον «Επιθεωρητή» του Γκόγκολ

Όταν βρίσκεσαι μαζί του βλέπεις έναν όμορφο και σεμνό νέο ο οποίος ενσαρκώνει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία τον κάνουν να ξεχωρίζει στον χώρο της υποκριτικής: ταλέντο, ενθουσιασμό, κοινωνικές ευαισθησίες, γοητεία και αρκετό χιούμορ. Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης ξέκλεψε λίγο χρόνο από τις πρόβες του ‘’Επιθεωρητή’’ και μίλησε για όλα.

- Η κατάσταση στο χώρο της υποκριτικής δεν είναι η καλύτερη τον τελευταίο καιρό. Αρκετοί συνάδελφοί σου μένουν απλήρωτοι. Το γεγονός αυτό σε έχει κάνει να σκεφθείς την εναλλακτική του εξωτερικού;

H αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή όλη η χώρα δοκιμάζεται. Οπότε μπορώ να σου πω ότι πιο πολύ με απασχολεί το μέλλον της χώρας παρά του κλάδου μου.

- Διαθέτεις μια πολύ ωραία σκηνική παρουσία, Κάτι τέτοιο αποτελεί όπλο στη δουλειά σου; Έχεις νιώσει πως σου 'άνοιξε πόρτες';

Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά σε κάτι τέτοιο. . Πάντα έκανα αυτό που πίστευα κι ένιωθα! Από κει και πέρα δεν ξέρω τι είχε μεγαλύτερη βαρύτητα στα μάτια ενός συνεργάτη!

- Πριν κάποιους μήνες επισκέφθηκες τη Γκάνα στην Αφρική. Τι είναι εκείνο που αποκόμισες από την επαφή σου με αυτόν τον τόπο;

Ότι είμαστε όλοι ίσοι, άνθρωποι του ίδιου Θεού. Τώρα ποιοι είμαστε πιο τυχεροί, δεν είμαι και εντελώς σίγουρος.

- Ακούστηκαν πολλά σχετικά με την αποχώρησή σου από τα 'Μυστικά της Εδέμ'. Τι συναισθήματα σου έμειναν τελικά από αυτή τη συνεργασία;

(Γέλια) Αισθάνομαι λίγο σαν ανέκδοτο! "Ποιός σκότωσε τον Τζέϊ Αρ;" Μόνο χαρούμενος και περήφανος αισθάνομαι γι' αυτήν την συνεργασία!

- Αν δεν ήσουν ηθοποιός τι θα ήθελες να ήσουν;

Κατά καιρούς έχω σκεφθεί διάφορα! Κάποια από τα επαγγέλματα που θα μπορούσα να κάνω είναι αυτό του βιβλιοπώλη, του μπακάλη και του οδηγού ασθενοφόρου.

- Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου ηθοποιοί/θεατρικοί συγγραφείς και γιατί;

Είναι πάρα πολλοί. ! Κατά βάση αγαπώ το αγγλικό θέατρο! Μαικλ Κέην, Σαίξπηρ, Πίντερ, επίσης Κατσικονούρης, Μάμμετ, Γουίλιαμ Χαρτ, Κεβιν Κλάϊν. Επίσης, Ο Γιάννης Νταλιάνης τον οποίο είδα πρόσφατα και μου άρεσε πάρα πολύ.

- Τι θα συμβούλευες ένα νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική στην Ελλάδα του 2012;

Δεν θα του έλεγα απολύτως τίποτα. Η καρδιά του είναι εκείνη που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

- Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Υπάρχουν πολλές σκέψεις για τη νέα σεζόν. Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στην περιοδεία του "Επιθεωρητή" σε όλη την Ελλάδα, η οποία θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη.

Ο Παναγιώτης αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση ''Ο Επιθεωρητής''. Πρόκειται για το κλασικό αριστούργημα του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ. Ο Επιθεωρητής είναι ένα έργο επίκαιρο το οποίο μέσα από ακραίες κωμικές καταστάσεις σαρκάζει ανελέητα την εξουσία και τους μηχανισμούς της.