Νότια Αφρική: Υποδοχή Δένδια με κερκυραϊκούς χορούς και ελληνική μουσική 

Στήριξη στην Ελλάδα για την εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ 

Η επίσκεψη Ν. Δένδια στη Νότια Αφρική και η υποδοχή από τους ομογενείς μας (Video Star)  

Η Ελλάδα συνεχίζει το διπλωματικό μαραθώνιο με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να επισκέπτεται τη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη. Στο Γιοχάνεσμπουργκ ο ΥΠΕΞ επισκέφθηκε το ελληνικό σχολείο Σαχέτι. Εκεί οι μαθητές του επεφύλαξαν μια ευχάριστη έκπληξη καθώς τον υποδέχθηκαν με παραδοσιακούς χορούς  από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κέρκυρα. 

Δένδιας: Τον αποθέωσαν μαθητές στη Γκάνα για το γήπεδο «Γ.Αντετοκούνμπο»

Δένδιας: όποιος μετέχει της ελληνικής παιδείας μετέχει στο παγκόσμιο ήθος

«Όποιος μετέχει της ελληνικής παιδείας, μετέχει στο ελληνικό ήθος, στην πραγματικότητα στο παγκόσμιο ήθος», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, καθώς το ελληνικό σχολείο δέχεται εκτός από ομογενείς και μαθητές χωρίς ελληνική καταγωγή.  

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Μητροπολίτη και μέλη της ελληνικής ομογένειας στο Γιοχάνεσμπουργκ

Η Νότια Αφρική στηρίζει την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας 
 

Ο Νίκος Δένδιας  είχε συναντήσεις με τον μητροπολίτη Δαμασκηνό και με τους επικεφαλής της  ελληνικής κοινότητας, ενώ η ομόλογός του διαμήνυσε ότι η Νότια Αφρική στηρίζει την ελληνική εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.  

«Ήταν, λοιπόν, μία ευκαιρία αφενός μεν να ευχαριστήσω τη Νότιο Αφρική για τη στήριξη που μας παρέχει για την εκλογή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά, επίσης, να ζητήσω τη βοήθειά της για μία σειρά από χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής από τις οποίες, επίσης, διεκδικούμε ψήφο» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών.    

Πώς «διαβάζει» το ΥΠΕΞ το «ταξίδι – ναυάγιο» του Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ

Aποκάλυψη: αιφνιδιαστική «στάση» Δένδια στο Κάιρο  

Μια αιφνιδιαστική στάση στην Αίγυπτο, πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο υπουργός Νίκος Δένδιας κατά την εφημερίδα «Απογευματινή». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης του, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, αναχώρησε χθες το μεσημέρι για Νότια Αφρική, όπου ήταν προγραμματισμένο να διανυκτερεύσει εκεί για τις σημερινές επαφές του στην Πρετόρια και στο Γιοχάνεσμπουργκ, αλλα΄προηγουμένως έκανε μια «στάση»  στο Καίρο. Γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι. 

Δε αποκλείεται αντικείμενο της επίσκεψης να ήταν η Λιβύη, σε προπαρασκευαστική επίσκεψη της άφιξης του Σούκρι στην Ελλάδα. Αθήνα και Κάιρο βρίσκονται άλλωστε σε διαρκή συντονισμό και οι δυο ομόλογοι σε στενή-τακτική- επαφή, ειδικά, στα θέματα που αφορούν στις παράνομες κι ανυπόστατες συμφωνίες Άγκυρας-Τρίπολης. 

Λιβύη: Την αναστολή του τουρκολιβυκού μνημονίου αποφάσισε δικαστήριο!      

Είναι ενδεικτικό ότι την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη η Σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου. Ο Σ.Σούκρι δεν παρέστη. Απουσίαζαν επίσης οι υπουργοί εξωτερικών από τα Εμιράτα, αλλά και τη Σαουδική Αραβία. Μέχρι και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου τους «γύρισε»  την πλάτη. «Ο Σύνδεσμος δεν μπόρεσε να πετύχει τα χαμηλότερα επίπεδα αραβικής αλληλεγγύης», σχολίασε στο Twitter εμφανώς ενοχλημένη η Λίβυα υπουργός εξωτερικών Νάιλα ελ-Μανγκούς.