Κόμμα Κασιδιάρη: «Μπλόκο» με νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει η κυβέρνηση 

Ανταλλαγή αιχμών με τον ΣΥΡΙΖΑ και αντίδραση του πρώην Χρυσαυγίτη βουλευτή

«Μπλόκο» στο κόμμα που έχει ιδρύσει ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης, ώστε να μην κατέβει στις εκλογές, βάζει η κυβέρνηση, με νομοθετική ρύθμιση που έρχεται την άλλη εβδομάδα στη Βουλή.  

Κ. Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει «μπλόκο» στο κόμμα του Κασιδιάρη

Σε video που ανέβασε το κόμμα του «Έλληνες» στο youtube, o καταδικασμένος πρώην βουλευτής αναφέρει: «όχι μόνο θα εισέλθω πανηγυρικά στη Βουλή στις προσεχείς εκλογές, αλλά θα βρουν απέναντι τους μια πανίσχυρη εθνική παράταξη».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μαγνητοφωνεί το ξέσπασμά του μέσα από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται, μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Δίκη Χρυσή Αυγή: «Όχι» εισαγγελέως για αποφυλάκιση Κασιδιάρη - Λαγού

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για μπλόκο στον Κασιδιάρη   

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης προβλέπει σύμφωνα με το ieidiseis.gr ότι «η οργάνωση και η δράση του κόμματος να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για την αξιολόγηση της συνδρομής της προϋπόθεσης αυτής λαμβάνεται, ιδίως, υπ’ όψιν τυχόν καταδίκη μελών του κόμματος ή της πραγματικής ηγεσίας του στα αδικήματα του προηγούμενου εδαφίου».

Η νομοθετική ρύθμιση για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη 

Νέο show Κασιδιάρη με καταγγελίες για πολιτική παρέμβαση 

«Φωτογραφίζει» έτσι τον Κασιδιάρη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να βάλει άλλον «μπροστάρη». Μάλιστα, ο «αχυράνθρωπος» λέγεται ότι βρέθηκε, είναι μάλιστα .. συνονόματος και ξάδερφος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Το Star προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, ωστόσο εκείνος παρέμεινε «άφαντος».  

Κασιδιάρης: η αντίδραση μέσα από τη φυλακή στη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης  

Στο video επίσης που ανέβασε ο Κασιδιάρης προανήγγειλε «μια παράνομη, αντισυνταγματική, πραξικοπηματική ρύθμιση» με σκοπό να τον αποκλείσει από την επόμενη Βουλή. 

Η δήλωση του Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή 

Το ποσοστό του κόμματός του πάντως κυμαίνεται γύρω στο 1,8%, όπως κατέγραψε η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Star, στις 30/11/22. Υπενθυμίζεται ότι για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή πρέπει το ποσοστό του πανελλαδικά  να υπερβεί το 3%.   

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου για το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, στη δημοσκόπηση της GPO για το Star  

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Προβάδισμα της ΝΔ με διαφορά 6,8% 

«Ό,τι και να κάνουν θα είμαι παρών στις εκλογές» αναγγέλλει μέσα  από τις φυλακές ο καταδικασμένος πρώην Χρυαυγίτης.    

«Σε κάθε περίπτωση αυτό θα το προχωρήσουμε. Δεν είναι κάτι που απαιτεί αυξημένες πλειοψηφίες» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον Σκάι 100,3, ενώ πρόσθεσε: «όταν κάποιος είναι καταδικασμένος και προσπαθεί να παρουσιάσει ένα συγγενή του ως επικεφαλής μιας οργάνωσης, η Δημοκρατία δεν πρέπει να είναι αφελής». 

ΣΥΡΙΖΑ: καταθέτει δική του πρόταση για το εκλογικό «μπλόκο»  στους χρυσαυγιτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει δική του νομοθετική ρύθμιση εστιασμένη πάνω στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, για να μην χρησιμοποιηθεί μελλοντικά η διάταξη εναντίον άλλης ιδεολογίας, πλην των νεοναζί, όπως υποστηρίζει, ενώ παράλληλα πηγές της Κουμουνδούρου ασκούν κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας:  

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης εδώ και τρία χρόνια ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές έχει πολιτική δράση, είναι τεράστιες και απαράγραπτες».  

Κυβερνητικές πηγές: οι κινήσεις εντυπωσιασμού δεν βοηθούν 

«Οι κινήσεις εντυπωσιασμού δεν βοηθούν» επισημαίνουν από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες υποστηρίζουν: «Είναι απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να επιτευχθεί συνεννόηση και η κυβέρνηση θα την επιδιώξει εξαντλώντας κάθε δυνατότητα». 

Μήνυση Παππά κατά της γραμματέως Καλογρίτσα για την κατάθεσή της 

Υπενθυμίζεται ότι στο ζήτημα αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ και του Διαγραμματειακού οργάνου.   

Μητσοτάκης: Πότε θα γίνουν οι εκλογές – Άνοιξε τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός

Μ. Κατρίνης για κόμμα Κασιδιάρη: «Να φράξει ο δρόμος για τα κακοποιά στοιχεία» 

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε μιλώντας στο Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ ότι το πολιτικό σύστημα θα πρέπει σε αυτά τα επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία να φράξει τον δρόμο με απολύτως θεσμικό  τρόπο.