Προσωπικός γιατρός: Πότε ξεκινούν oι «ποινές» για όσους δεν εγγραφούν

Χιλιάδες αιτήσεις τη Δευτέρα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Η εγγραφή στο σύστημα με τον Προσωπικό Γιατρό δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο όσοι δεν ενταχθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές.

Αυτές προβλέπουν αυξημένη συμμετοχή σε φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις και νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα, ήδη από τον επόμενο μήνα.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον προσωπικό γιατρό - Εγγραφή και μέσω φαρμακείων

Συγκεκριμένα, όσοι δεν έχουν προσωπικό γιατρό, από την 1η Οκτωβρίου θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους.

Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για την Αττική

Παράλληλα, θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές, κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους.

Προσωπικός γιατρός: «Παγώνουν» οι ποινές σε πολίτες λόγω έλλειψης γιατρών

Από την 1η Ιανουαρίου 2023 οι ποινές γίνονται ακόμη πιο αυστηρές, καθώς  οι συμμετοχές προσαυξάνονται κατά ποσοστό 10%, επιπλέον της άνω πρόσθετης συμμετοχής, ανερχόμενα σε ποσοστό 20% επί του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του.

Προσωπικός γιατρός: Οι ποινές για όσους δεν εγγραφούν εντός διορίας

Αντίθετα, όσοι εγγραφούν όχι μόνο αποφεύγουν τις ποινές, αλλά θα έχουν και προτεραιότητα από το νέο έτος κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.