Mηνύματα  Σακελλαροπούλου και Δένδια στην Τουρκία 

«Κόκκινη» κάρτα στην Άγκυρα έβγαλε και η Γαλλία μετά τις ΗΠΑ  

Μηνύματα έστειλαν στην Τουρκία, πριν από λίγο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την ορκωμοσία των νέων αποφοίτων της Διπλωματικής Ακαδημίας. 

Σακελλαροπούλου: Αποστόμωσε Τούρκο βουλευτή στο Συμβούλιο της Ευρώπης   
  

Το όπλο μας είναι το διεθνές δίκαιο και οι συμμαχίες μας» ξεκαθάρισαν η κα Σακελλαροπούλου και ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας με «νόημα» ότι όταν αποτυγχάνει η διπλωματία τα αποτελέσματα είναι τραγικά, όπως αυτά που βλέπουμε στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δένδιας: 3 χρόνια κρίσης με την Τουρκία - Ξεπέρασε κάθε όριο 

 

Μηνύματα και κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της Γαλλίας  

Ο Νίκος Δένδιας στάθηκε στις συμμαχίες μας, ειδικά σ' αυτήν με την Γαλλία. Κι όχι τυχαία.  Χθες, πετούσαν ελληνικά Ραφάλ στο Παρίσι για την ημέρα της Βαστίλης, ξεκινούσε η κατασκευή της δεύτερης ελληνικής φρεγάτας Belhara και ο ΥΠΕΞ με τον Γάλλο Πρέσβη, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην πρεσβεία για την 14η Ιουλίου, έλεγαν με μια φωνή «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία». 


ΗΠΑ: Μπλόκο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην πώληση F-16 στην Τουρκία

Και οι δύο τόνισαν ότι  η αμυντική μας συμφωνία, η οποία προβλέπει και ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα, μας θωρακίζει από τον τουρκικό αναθεωρητισμό.