Μήνυμα γιορτής και ενότητας για το Πάσχα από Μητσοτάκη

«Γιορτάζουμε ενωμένοι για την άνοιξη της πατρίδας και κάθε οικογένειας»

Τις ευχές του στους Έλληνες και τις Ελληνίδες για το Μεγάλο Σάββατο και την Ανάσταση έστειλε ο πρωθυπουργός.

«Γιορτάζουμε ενωμένοι τις άγιες ημέρες της πίστης και της ελπίδας. Για την άνοιξη της πατρίδας και κάθε ελληνικής οικογένειας», αναφέρει συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης προς UNESCO: Αποτροπιασμός για τον βανδαλισμό της Αγιάς Σοφιάς

Στον Άγιο Νικόλαο Χαλέπας για την ακολουθία του Επιταφίου ο πρωθυπουργός

Την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι Χαλέπας παρακολούθησε τη Μεγάλη Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεγάλο Σάββατο: Έκανε την πρώτη Ανάσταση ο «ιπτάμενος» ιερέας στη Χίο

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο του ναού ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Πάσχα 2022: Με λαμπρότητα η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

O κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν από μέλη της οικογένειάς του, ενώ την ακολουθία του Επιταφίου παρακολούθησαν ακόμα, με τις οικογένειες τους, η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σακελλαροπούλου: Ένα πολλά υποσχόμενο αύριο προβάλλει για τη Θράκη

«Για τη Θράκη προβάλλει ένα πολλά υποσχόμενο αύριο χάρη στην αδάμαστη θέληση και την εργατικότητα των Θρακιωτών», επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία συνεχίζει την προσφυγική διαδρομή, που άρχισε τη Μεγάλη Πέμπτη από την Πτελέα, στο Τρίγωνο του Έβρου, και το Μεγάλο Σάββατο επισκέφθηκε τη Νέα Κεσσάνη και τη Μάνδρα του νομού Ξάνθης.

Σακελλαροπούλου: Η ανάρτηση για τη νόσηση από τον κορωνοϊό

«Στις λίγες μέρες που βρέθηκα στη Θράκη ακολουθώντας μια προσφυγική διαδρομή που χαράχτηκε πριν από εκατό χρόνια, βίωσα έντονα τον τόπο και τους ανθρώπους του. Συναντήθηκα με το παρελθόν, που επιβιώνει ολοζώντανο στις καρδιές των κατοίκων του, ψηλάφισα τα τραύματα που άφησαν οι πόλεμοι, η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της υπαίθρου. Και είδα, με χαρά, να προβάλλει ένα πολλά υποσχόμενο αύριο, χάρη στην αδάμαστη θέληση και την εργατικότητα των Θρακιωτών. Καλή Ανάσταση!», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Αλέξης Τσίπρας: «Γιορτή ελπίδας το Πάσχα»

«Το Πάσχα είναι η γιορτή της ελπίδας. Έρχεται πάντα να φωτίσει με τα Θεία Πάθη τη Σταύρωση και την Ανάσταση, την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο», αναφέρει στο πασχαλινό του μήνυμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Σε όλη τη διαδρομή της Ιστορίας, ο λαός μας ξέρει να βρίσκει τους δρόμους της Ανάστασης. Να κάνει το Γολγοθά, μία Νέα Αρχή. Αυτή τη Νέα Αρχή συμβολίζει το Πάσχα του 2022. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε τη Σταύρωση ελπίδα και σιγουριά για το αύριο. Να ανοίξουμε χώρο στο Φως με το κουράγιο, την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα, την αγάπη. Εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες καλή Ανάσταση», τονίζει.

Ανδρουλάκης: Η Ανάσταση του Θεανθρώπου συμβολίζει τη νίκη της ζωής έναντι του θανάτου

Ευχές, αλλά και αιχμές εμπεριείχε το εορταστικό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη για την Ανάσταση.

«Η Ανάσταση του Θεανθρώπου συμβολίζει τη νίκη της ζωής έναντι του θανάτου. Τη νίκη της ελπίδας έναντι του φόβου σε μια δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες. Η πανδημία που συνεχίζει να είναι παρούσα, κάνοντας την κοινωνία μας να θρηνεί καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας. Οι ανισότητες που δημιουργούνται από τη νέα ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις στα βασικά αγαθά», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον οφείλουμε με ευθύνη να οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον, με περισσότερες ευκαιρίες για τις νεότερες γενιές, με περισσότερη δικαιοσύνη και περισσότερη αξιοπρέπεια. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», κατέληξε.

Κουτσούμπας: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

Τις ευχές του για την γιορτή του Πάσχα έδωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Από τον καθημερινό Γολγοθά της ακρίβειας, της κρίσης, του πολέμου, να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και ανάσταση, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Χρόνια σας πολλά!», τονίει σε δήλωσή του.

«Ο ελληνικός λαός ανεβαίνει εδώ και χρόνια. Σταυρώνεται καθημερινά από τα λάθη των πολιτικών. Ήρθε η ώρα της Αναστάσεως. Είθε ο Θεάνθρωπος με την Ανάστασή του να δώσει και την Ανάσταση των Ελλήνων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Αυτό το Πάσχα θρήσκοι, άθεοι, όλοι μαζί προσευχόμαστε και για κάτι άλλο: Nα σταματήσει ο πόλεμος που σκοτώνει συνανθρώπους μας. Που βουλιάζει την πλειοψηφία στην φτώχεια. Που φουντώνει την πείνα στην Αφρική, στην Ασία. Που μας φέρνει όλους πιο κοντά, φέρνει την ανθρωπότητα πιο κοντά στην κλιματική καταστροφή», δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡα25, Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Ας εκμεταλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνει το Πάσχα να ξανασκεφτούμε πώς μπορούμε, κάθε μία, κάθε ένας, όλοι μαζί, να βοηθήσουμε του φωτός τη γέννηση».