Επική απάντηση ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου για τα ψέματα για τους μουφτήδες 

«Πείτε μας πού γράφει η Συνθήκη της Λωζάννης ότι εκλέγονται»

«Επική» απάντηση έδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στα ψέματα του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχετικά με την εκλογή των μουφτήδων, που δήθεν «είναι απαίτηση της Συνθήκης της Λωζάννης».

 Η Αθήνα απαντά στον Τσαβούσογλου: Ξεφεύγουν της λογικής όσα λέει         

«Συγχαίρω τον Μουφτή Κομοτηνής, İbrahim Şerif, ο οποίος επανεξελέγη Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και του εύχομαι συνεχή επιτυχία. Υπενθυμίζω για άλλη μια φορά στην Ελλάδα ότι ο σεβασμός των Μουφτήδων που εκλέγονται από τη Μειοψηφία είναι απαίτηση της Συνθήκης της Λωζάννης» έγραψε στην ανάρτησή του στο twitter ο Τσαβούσογλου για να ακολουθήσει η «τάπα» από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

 

 

Συγκεκριμένα, το  ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «είναι πάντα πρόθυμο να αποστείλει στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάννης με τη θερμή παράκληση να υποδειχθεί στην Ελλάδα το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας εκλέγονται» και  καταλήγει: «Ως γνωστόν, σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν υπάρχει».

Πληροφορίες Star: Πρώτα στο Κίεβο ο Δένδιας και μετά στη Μαριούπολη

Retweet με την απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ έκανε και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας