Ουκρανία: Άλλαξε το σχέδιο για την επιστροφή του Έλληνα πρόξενου

Μετά τον βομβαρδισμό της Βαπορίζια – Τι είπε ο Δένδιας

Σε αλλαγή του σχεδίου για τον επαναπατρισμό στην Ελλάδα του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλιδάκη, οδήγησε ο βομβαρδισμός στη Βαπορίζια το πρωί της Τετάρτης.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη Βουλή, υπογραμμίζοντας πως «ελπίζουμε το αργότερο μέχρι αύριο το βράδυ να βρίσκεται εντός των συνόρων».

Ουκρανία: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη

Ο ΥΠΕΞ είπε πως σε όλους προκαλούν φρίκη οι εικόνες από την Ουκρανία, σημειώνοντας πως η ρωσική εισβολή έχει προκαλέσει πολλά θύματα, ανάμεσα στα οποία και Έλληνες της μειονότητας.

Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε πως στο πλαίσιο των ειδοποιήσεων του υπουργείου Εξωτερικών και προς τους Έλληνες υπηκόους και την ομογένεια στην Ουκρανία, υπήρξαν ανακοινώσεις στις 11, 14 και 24 Φεβρουαρίου για αποχώρηση από τη χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως έχουν γίνει μέχρι τώρα 5 επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και είναι καθ’ οδόν και η έκτη.

Ανδρουλάκης: Ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης στη Μαριούπολη

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ανδρουλιδάκης είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος παρέμενε στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο κ. Δένδιας είπε πως η Ελλάδα δεν ασκεί πολιτική αντιδιαστολής με την Άγκυρα.

«Λαμβάνουμε υπόψιν την τουρκική απειλή αλλά δεν προσδιοριζόμαστε από αυτό. Θα μπορούσε να υπάρξει εκρηκτική δυναμική, εάν είχαμε συνεννόηση με Τουρκία, αλλά φοβάμαι ότι δε θα το δούμε στη διάρκεια της ζωής μας, αν και το εύχομαι», είπε.