Πέτσας για ενεργειακή κρίση: Θα μείνει αρκετούς μήνες

«Είναι δύσκολη κατάσταση, όλα τα νοικοκυριά υποφέρουν»

«Αυτή η κατάσταση δεν ήρθε για να φύγει έναν μήνα, θα μείνει αρκετούς μήνες», σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, που «στριμώχνει» πολύ έντονα το εισόδημα των νοικοκυριών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως θα πρέπει να κάνουμε έναν καλό σχεδιασμό όλοι μας για το επόμενο διάστημα, καθώς «ένας πόλεμος προκαλεί δυσκολίες».

Μητσοτάκης: Νέο πακέτο στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

«Εμείς θα κινηθούμε σε δύο πλαίσια: να στηρίζουμε μέσω των εκπτώσεων που προσφέρουμε στο ρεύμα και να μειώνουμε φόρους και να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό για να αυξήσουμε το εισόδημα των νοικοκυριών», σημείωσε.

Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου

«Είναι δύσκολη κατάσταση, όλα τα νοικοκυριά υποφέρουν», είπε ο κ. Πέτσας, λέγοντας πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι εφικτό, μέσα στα πλαίσια του να μη χαθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία: «Πρέπει να είμαστε πολύ συνετοί στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά τα ελλείμματα των προηγούμενων δεκαετιών».

Ουκρανία: Η απάντηση του Ζελένσκι στους τέσσερις όρους του Πούτιν

Τέλος, αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή 13 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, είπε πως κύριο αντικείμενο θα είναι οι γεωπολιτικές αναταράξεις στην περιοχή μας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.