Χωρίς τεστ, μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στη χώρα

Νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι τον Φεβρουάριο τα κρούσματα θα «σκαρφαλώσουν» ξανά στις 35.000

Σε νέα χαλάρωση των μέτρων προχώρησε η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τις 7 Φεβρουαρίου καταργείται υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού τεστ για τον κορωνοϊό, είτε rapid είτε μοριακού, από τους ταξιδιώτες οι οποίοι εισέρχονται στη χώρα.

Πλεύρης: Αποκλιμάκωση της πανδημίας μέσα στον Φεβρουάριο 

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα επιδεικνύοντας μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Κορωνοϊός: Η χώρα της Ευρώπης που καταργεί όλα τα μέτρα - Τέλος οι μάσκες

Υπενθυμίζεται πως οι ταξιδιώτες αυτή τη στιγμή πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Πλεύρης: Ο Τσιόδρας συνεχίζει να έχει πρόσβαση σε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα

Σε διάψευση των πληροφοριών ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν έχει πλέον πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης προχώρησε ο Θάνος Πλεύρης.

«Η τακτική ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας συνεχίζεται από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος, εννοείται πως έχει συνεχώς πλήρη πρόσβαση σε όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Οποιαδήποτε αναφορά για δήθεν διακοπή πρόσβασης στα στοιχεία είναι παντελώς ανακριβής» τονίζει ο υπουργός Υγείας, σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει ο κ. Πλεύρης, «πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από τον Καθηγητή και μας παρουσίασε όλα τα νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας».