Μητσοτάκης - Ιεραρχία: Λειτουργίες τα Χριστούγεννα αλλά με μέτρα

Συνάντηση με την Ιερά Σύνοδο για τα μέτρα στις γιορτές

Μήνυμα τήρησης των μέτρων στις εκκλησίες της χώρας ενόψει των Χριστουγέννων του 2021 θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει ραντεβού με την Ιεραρχία. Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα, μαζί με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κάτι που έχει «κλειδώσει» εδώ και λίγες ημέρες.

Νέα μέτρα: Πρόστιμο μόνο στον πιστό αν βρεθεί χωρίς τεστ στην εκκλησία

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, οι λειτουργίες φέτος θα γίνουν κανονικά, όμως στη συζήτηση με τους ιεράρχες θα τεθεί μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των μέτρων κατά τη λειτουργία των ναών τις ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι θα παρατηρηθεί συνωστισμός πιστών στους κλειστούς χώρους των εκκλησιών. 

Νέα μέτρα: Mε rapid test στις εκκλησίες, όχι όμως για το άναμμα κεριού

Ειδική αναφορά θα γίνει και στην πορεία των εμβολιασμών, καθώς ο ρόλος της Εκκλησίας είναι αποφασιστικός, ιδίως σε τοπικό επίπεδο. Στην κυβέρνηση εκτιμούν τη συνεργασία που έχει υπάρξει με την Αρχιεπισκοπή, δεν παραγνωρίζουν, όμως, ότι έχουν υπάρξει τοπικές παραφωνίες. Το μήνυμα που θα εκπεμφθεί συνεπώς είναι ότι τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν και να επιτηρηθούν, με δεδομένο ότι φέτος δε θα υπάρξουν οι περιορισμοί που υπήρξαν πέρυσι τις γιορτές. 

Νέα μέτρα: Με πιστοποιητικά αλλά χωρίς ελέγχους οι πιστοί στην εκκλησία