Προανακριτική: Νέο SMS από Καλογρίτσα – Τι γράφει για την εγγυητική

«Με εκβίασαν, μου είπαν “ή έτσι ή φεύγεις από εδώ”»

Νέο SMS για την υπόθεση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Νίκο Παππά και την εμπλοκή του στο διαγωνισμό - παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Στο SMS, που κατέθεσε ο εργολάβος, γίνεται αναφορά στην ανάγκη να πιεστεί εκπρόσωπος της εταιρείας κατασκευαστικής εταιρείας CCC, προκειμένου να εκδοθεί η εγγυητική για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Καλογρίτσας: Αποκαλύψεις για νέα SMS με Παππά - «Κοιμόταν σπίτι μου»

«Να το στείλουν κατά προτεραιότητα γιατί είναι για την ελληνική κυβέρνηση», στο μήνυμα, που φέρεται να έχει στείλει ο κ. Καλογρίτσας στον πρώην υπουργό.

Προανακριτική: Ο Παππάς κατέθεσε μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής

Ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε, για ακόμη μία φορά, πως ο ίδιος υπάκουε τυφλά και έδωσε το όνομά του για το θέμα της τηλεοπτικής άδειας, τονίζοντας μάλιστα με έμφαση: «Ήμουν ένα άγραφο sms, email. Αυτό ήμουν. Αντί να το στείλουν, χρησιμοποιούσαν εμένα».

Ο κ. Καλογρίτσας έκανε λόγο για πολλές επαφές με άλλα πρόσωπα κατ’ εντολή του Νίκου Παππά, ενώ είπε πως όταν δεν ευδοκίμησαν, τον εκβίασαν: «Τελικά δεν ευδοκίμησαν τς παραπάνω. Μάλιστα την τελευταία Κυριακή με φώναξαν σε ένα σπίτι με τέσσερα πέντε άτομα. Συζητούσαν για το θέμα του αν θα καταστρεφόμουν ή όχι χωρίς εμένα. Θυμάμαι μια γυναίκα . Ήταν ο Νίκος Παππάς και κάποιοι άλλοι. Η ομάδα του Νίκου και κάποιοι άλλοι. Είπαν πάμε να βρούμε τα χρήματα. Είπαν κάποια ονόματα επιχειρηματιών ...δεν ήμουν εγώ στην ομάδα αυτή. Ήμουν πιο πέρα. Με αφαίρεσαν από τη συζήτηση και θεώρησα πως με προσέβαλαν για αυτό. Το βράδυ τρόικα υπογράφηκε η επιστολή αποχώρησης μου από το εγχείρημα. Την συνέταξε ο Παππάς και η ομάδα του. Όχι εγώ. Διαφώνησα μάλιστα επειδή είχα κάποιες προσωπικές αναφορές όμως μου είπαν «ή έτσι ή φεύγεις από εδώ». Με εκβίασαν. Και τελικά είπα “οκ, έτσι”.»