Λιανεμπόριο: «Δε θα υπάρχει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς»

Εξετάζουμε κάθε σενάριο για τα εποχικά καταστήματα, δήλωσε ο Γεωργιάδης

Την παράταση του lockdown, μετά τον Στέλιο Πέτσα, επιβεβαίωσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως «ασφαλώς δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο, όσο τα νούμερα είναι τόσο υψηλά». Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.199 κρούσματα.

«Η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς από την πρώτη στιγμή της πανδημίας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας πως εάν δεν το πουν οι ειδικοί, δε θα αρθούν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα.

Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 14 Δεκεμβρίου

Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δε θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς.

«Θέλουμε να αποσυμπιέσουμε το σύστημα, χωρίς να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία», είπε ο κ. Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλο θέμα με τα εποχικά καταστήματα, που πουλάνε χριστουγεννιάτικα είδη και παιχνίδια. Όπως είπε, η κυβέρνηση εξετάζει κάθε δυνατό σενάριο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Επιδότηση για σόμπες εξωτερικού χώρου: Ποιοι θα πάρουν έως 5.000 ευρώ

Αναφορικά με την κριτική περί καθυστέρησης στην λήψη περιοριστικών μέτρων, τόνισε ότι ο καθένας μπορεί να το παίζει «μετά Χριστόν προφήτης» και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις από τους ειδικούς νωρίτερα.

Παράλληλα, θύμισε ότι και όταν η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείνουν τα μπαρ τα μεσάνυχτα, «μας έλεγαν τότε “δηλαδή έως τις 12.00 δεν κολλάει και 12.01 κολλάει”».