Ξεκάθαρη θέση από την Αθήνα: Δε συζητάμε για αποστρατικοποίηση των νησιών

Διαψεύδει η ελληνική πλευρά ότι υπάρχει ημερομηνία για έναρξη διερευνητικών

Ο τουρκικός τύπος επιμένει στο θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών μας και παίρνει ξεκάθαρη απάντηση από την Αθήνα. 

Πέτσας: Διάγγελμα Μητσοτάκη για την πανδημία σήμερα στις 18:00

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το αν μπορεί η κυβέρνηση να διαβεβαιώσει ότι στην ατζέντα δε θα τεθεί θέμα μείωσης ή απόσυρσης δυνάμεων όπλων από νησιά… απάντησε με βεβαιότητα «φυσικά!».

Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα, την ώρα που ο Ερντογάν φορά τον μανδύα του διπλωμάτη. Τάζει διάλογο με την Ελλάδα στους Ευρωπαίους και ζητά ανταλλάγματα! 

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την Τουρκία 

Στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε «η Ελλάδα να μη χάσει την ευκαιρία όπως το παρελθόν» και ζήτησε επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης. Εκείνη του απάντησε: «αποκλιμάκωση αλλιώς κυρώσεις»

Η Αθήνα πάντως είναι επιφυλακτική. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος «οι διερευνητικές είναι θετικό βήμα όμως, χρειάζονται περισσότερα», προσθέτοντας ότι περιμένουμε συνέχεια και συνέπεια από την Τουρκία. 

Hurriyet: Την επόμενη εβδομάδα θα καθοριστεί η επικοινωνία Μητσοτάκη- Ερντογάν

Την επόμενη εβδομάδα θα... ξεκαθαρίσουν οι ημερομηνίες για τις διερευνητικές και για την επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, γράφει σήμερα η Χουριέτ, γεγονός που δεν επιβεβαιώνει η ελληνική πλευρά. 

«Αγκάθια» στις διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας προτού καν ξεκινήσουν  

«Δεν υπάρχει ημερομηνία για έναρξη διερευνητικών. Δεν έχει τεθεί θέμα για επαφή Κ.Μητσοτάκη – Ερντογάν από τα γραφεία τους. Δεν έχει τεθεί θέμα πρόσκλησης Ερντογάν. Πολλοί εταίροι μας στην Ευρώπη βλέπουν την Τουρκία να απομακρύνεται από τη Δύση» είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star