Στη ΔΕΘ σήμερα ο πρωθυπουργός: Τι θα ανακοινώσει για φορολογικά και άμυνα

Θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για τους επόμενους μήνες

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου σήμερα κατά την ομιλία του στο Thessaloniki Helexpo Forum αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για τις ενέργειες που θα γίνουν τους επόμενους μήνες όσον αφορά στα δύο κυρίαρχα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τα εθνικά και την πανδημία του κορωνοϊού.

Μητσοτάκης: Χρειάζεται μια νέα, φιλόδοξη πολιτική για τη μετανάστευση

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός θα περιγράψει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία, αλλά και των προκλήσεων που εμφανίζονται στα εθνικά ζητήματα.

Το βασικό στοιχείο της ομιλίας Μητσοτάκη θα είναι αφιερωμένο στην επέκταση των υποστηρικτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα ανακοινώσει και μειώσεις φορολογίας και εισφορών. 

Μητσοτάκης: Αποκάλυψε ότι υπήρχε έγγραφη συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας

Ανακοινώσεις όμως θα γίνουν και για τα ζητήματα άμυνας της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα εξοπλιστικών, συμπεριλαμβανομένων όσων συμφώνησε την Πέμπτη με το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν στην Κορσική στο περιθώριο της Ευρωμεσογειακής Συνόδου για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale και όχι μόνον.

Επίσης την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με προσωπικό, ανακοινώνοντας προσλήψεις που θα αφορούν ΕΠΟΠ. Τέλος ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την αναβάθμιση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με επενδύσεις και συμπράξεις. 

Μητσοτάκης: Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την επιθετική της συμπεριφορά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί ακόμα στο γενικότερο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και στα νομοθετήματα για την περίοδο που ξεκινά τώρα. 

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά θα αναφερθεί στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά από τη νέα τουρκική Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχή κυπριακού ενδιαφέροντος, ενώ μένει να φανεί αν θα δώσει απαντήσεις και για το περιέχομενο και τον χρόνο της έγγραφης συμφωνίας με την Τουρκία που ο ίδιος αποκάλυψε. 

Ελλάδα και Γαλλία υπογράφουν την αμυντική συμφωνία

Το προσφυγικό τέλος είναι ένα ακόμα μείζον θέμα στο οποίο θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός, μετά και από την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια, που άφησε στο δρόμο πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες. 

Κορσική: Ολοκληρώθηκε με απόλυτη συμφωνία η συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν

Η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού αποτελεί αγκάθι για την ελληνική κυβέρνηση με την κοινή γνώμη να αναμένει απαντήσεις όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα με τους ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Μόρια.