Με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα ο Μητσοτάκης και η ηγεσία της ΕΕ

Έφτασαν στον Έβρο οι Μισέλ, Φον ντερ Λάιεν και Σασόλι

Την ηγεσία της ΕΕ υποδέχθηκε στον Εβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι έφθασαν λίγο μετά το μεσημέρι στον Εβρο για να επιθεωρήσουν την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στον Έβρο ο Μητσοτάκης: Η Θράκη είναι πάντα όρθια

Ευρωπαϊκό τείχος στην «ασύμμετρη απειλή» θέλει η κυβέρνηση

Σε σύντομη συζήτηση που είχε μαζί τους στο αεροδρόμιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας, που - όπως τόνισε – είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός και οι ηγέτες της ΕΕ επιθεωρούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός και οι ηγέτες της ΕΕ  επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο και πέταξαν πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σαρλ Μισέλ και ο Μαργαρίτης Σχοινάς σε ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο 

Πριν φτάσουν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μία φωτογραφία στο twitter, όπου έκανε λόγο για «ευρωπαϊκή πρόκληση, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη και σεβασμό στις αξίες μας».

Στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις 15:30, ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ