Έληξε η Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας: Η απόφαση για τα 10 Ελληνικά σχολεία

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες

Ύστερα από 3,5 ώρες έληξε η έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας και υγειονομικών φορέων για τον νέο κορωνοϊό

Μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία και το Υπουργείο Υγείας λαμβάνει αυστηρά μέτρα για τον αποκλεισμό της απειλής του νέου κορωνοϊού, που βρίσκεται προ των πυλών, αφού ήδη στη γειτονική Ιταλία έχουν πεθάνει τρία άτομα που νόσησαν.

Κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μεταβαίνουν αύριο στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, για να πραγματοποιήσουν ενημερώσεις των πληρωμάτων των πλοίων για τον Covid – 19 και να αυξήσουν το επίπεδο ετοιμότητας στα μέτρα προφύλαξης των εκεί υγειονομικών αρχών.

Δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Έπειτα από 3,5 ώρες σύσκεψη των υγειονομικών φορέων της χώρας, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του ΕΚΑΒ και υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε οι μαθητές των 10 ελληνικών σχολείων που θα επιστρέψουν από τις εκπαιδευτικές εκδρομές να μην μπουν σε καραντίνα, καθώς οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ κρίνουν ότι δεν επισκέφθηκαν πληγείσες περιοχές.
 

Παγκόσμιος συναγερμός: Επιταχύνεται η μετάδοση του κορωνοϊού εκτός Κίνας

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας «με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κορωνοϊού, το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια.

Ανησυχία στην Ιταλία: Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα κορωνοϊού

Επίσης πραγματοποιούν ενημέρωση των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ενώ την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο "Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)».  

Δεύτερος νεκρός στην Ιταλία μέσα σε μία ημέρα από τον κορωνοϊό!

Το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται επίσης σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς, ενώ διαβεβαιώνει ότι όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ)  βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα.   

 

Σύσκεψη Μητσοτάκη-Κικίλια για τον κορωνοϊό

Σύσκεψη θα έχουν, τη Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βασίλη Κικίλια σχετικά με τον νέο κορωνοϊό. Στη σύσκεψη αναμένεται να δώσουν το «παρών» η Νίκη Κεραμέως και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο του σαββατοκύριακου του Star