Οι εκλογές των… δημοσιογράφων: Ποια γνωστά πρόσωπα κατεβαίνουν υποψήφιοι
Από τη μάχη της ενημέρωσης στη μάχη του σταυρού
Από τη μάχη της ενημέρωσης στη μάχη του σταυρού ρίχνονται πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι θέτουν ή θα θέσουν υποψηφιότητα τις εκλογές, είτε τις περιφερειακές – ευρωπαϊκές, είτε τις βουλευτικές.
Ουκ ολίγοι δημοσιογράφοι είναι υποψήφιοι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο για τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να γίνουν τον Οκτώβριο, όπως έχει διαβεβαιώσει ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας.
Εκλογές και στοίχημα: Τα «σιγουράκια», τα αουτσάιντερ και τα... ντέρμπι
Ειδικότερα, ο Γιάννης Λοβέρδος και ο αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος θα είναι υποψήφιοι στον Δυτικό Τοµέα της Β’ Αθηνών. Μια βουλευτική έδρα στον Νότιο Τοµέα της Β’ Αθηνών θα διεκδικήσει η Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου, ενώ στην Α’ Αθηνών υποψήφιος βουλευτής θα είναι ο -προερχόµενος από το Ποτάµι- ∆ηµήτρης Τσιόδρας. Στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τοµέα της Β’ Αθηνών συµµετέχει ο Φώτης Καρύδας. Στις ευρωεκλογές, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι η Βίκυ Φλέσσα.
Το Κίνημα Αλλαγής «κατεβάζει» τον Κώστα Χαρδαβέλλα στον Νότιο Τοµέα της Β’ Αθήνας, τον Σταµάτη Μαλέλη στις λαϊκές γειτονιές της Β’ Πειραιά και τον anchorman του AΝΤ1, ∆ηµήτρη Στάµου, στην Περιφέρεια Δυτικής Αττικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, «κατεβάζει» υποψήφιο στις ευρωεκλογές τον γνωστό δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη.
«Επέλαση» υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πειραιά, με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, θα είναι η δημοσιογράφος Ανδριάννα Ζαρακέλη, ενώ ο πολιτικός συντάκτης Ανδρέας Κωνσταντάτος και ο αθλητικός συντάκτης Παύλος Παπαδημητρίου διεκδικούν την ψήφο των Αθηναίων στον συνδυασµό του Κώστα Μπακογιάννη.
Με τον Παύλο Γερουλάνο θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος για την Αθήνα η κοσµικογράφος Χριστίνα Πολίτη.
Την εκλογή τους στο Δηµοτικό Συµβούλιο Παλαιού Φαλήρου, µε την οµάδα της Βίκυς Ανδρικοπούλου, διεκδικούν οι δηµοσιογράφοι Στέφανος Κωνσταντινίδης και ∆ηµήτρης Μάρκου. Στη Γλυφάδα το αξίωµα του δηµάρχου διεκδικεί ο δηµοσιογράφος και εκδότης Τάσος Γκουριώτης, στην Καλλιθέα υποψήφιος δήµαρχος είναι ο Λάζαρος Λασκαρίδης, ενώ την υποψηφιότητά του- µε την παράταξη του Παναγιώτη Αγγελόπουλου στον Δήµο Ζωγράφου- έχει ανακοινώσει ο πολιτικός συντάκτης Λάµπρος Καλαρρύτης. Εξάλλου, η δηµοσιογράφος Χαρά Ξάνθη διεκδικεί την εκλογή της στην ανατολικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής, με «γαλάζιο» χρίσμα.
Τον Δήµο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγµένης διεκδικεί ο δηµοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Κώστας Πασακυριάκος, ενώ υποψήφιος δήµαρχος Κερατσινίου είναι ο παρουσιαστής Φίλιππος Καµπούρης. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Σαρωνικό, με τον Γιώργο Σοφρώνη, είναι ο Γρηγόρης Γκουντάρας.
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Χρήστος Γιαννούλης, ενώ τον δήμο Αμαρουσίου διεκδικεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος.
Στη Θεσσαλονίκη, το πλευρό του Νίκου Ταχιάου για τον Δήµο Θεσσαλονίκης, τάχθηκε ο αθλητικός ρεπόρτερ Περικλής Στέλλας, ενώ υποψήφια περιφερειακή σύµβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, µε την «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, θα είναι η παρουσιάστρια Σοφία Τουντούρη.
Η δημοσιογράφος Πέπη Σπηλιωτοπούλου είναι υποψήφια στην Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας στην παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα, ενώ οι δηµοσιογράφοι Νίκος Σύφαντος και Παναγιώτης Ρηγόπουλος διεκδικούν µια έδρα στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο του ∆ήµου Πατρέων, µε τους συνδυασµούς του Νίκου Παπαδηµάτου και του Νίκου Νικολόπουλου, αντίστοιχα.
Ο γνωστός δημοσιογράφος (και στενός συνεργάτης του πρόσφατα εκλιπόντος Θέμου Αναστασιάδη) Βαγγέλης Περρής στον δήμο Σύρου είναι υποψήφιος με την παράταξη του Γιώργου Μαραγκού.
Θέμος Αναστασιάδης: Η άδεια καρέκλα και το «αντίο» των συνεργατών του
Τέλος, ο δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας µε τον συνδυασµό του Φάνη Σπανού, ο Μιχάλης Αγραφιώτης στον ∆ήµο Κοζάνης µε τον υποψήφιο δήµαρχο Κοζάνης Φώτη Κεχαγιά, ο Γρηγόρης Ρουµπάνης στη Ζάκυνθο, µε τον συνδυασµό του Γιάννη Αγαλιανού, και ο Παναγιώτης Σαββίδης στη δηµοτική κοινότητα Σερρών.