«Εμπλοκή» στα Σκόπια – Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου!

Ραγδαίες εξελίξεις με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πρώτη δημοσίευση: 13.45

Ραγδαίες εξελίξεις προκαλεί η «εμπλοκή» στα Σκόπια, όπου ο Ζάεφ προσπαθεί να εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται να ψηφίσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

Λίγο μετά τις 15.00 ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει πως αναβάλλεται η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Από τη συνεδρίαση της ΚΟ, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα, απουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό, αλλά και ο Τέρενς Κουίκ, κάτι που επεσήμανε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, καλώντας τους ρεπόρτερ να βγάλουν φωτογραφίες για να μην... κάνουν σενάρια.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ συνεδρίασε για να λάβει αποφάσεις (και) για το μέλλον της συγκυβέρνησης

Βόρεια Μακεδονία: Σκληρό «πόκερ» στα Σκόπια για να περάσει η Συμφωνία

«Είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Υπάρχει μια εμπλοκή στα Σκόπια και, μέχρι να αρθεί, είπαμε να αναβάλλουμε τη συνάντησή μας» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σε δημοσιογράφους.

Σήμερα κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης: Όλα τα σενάρια

Πάντως, η συζήτηση στην σκοπιανική Βουλή θα ξεκινήσει στις 14.00, όπως είχε προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσαν σκοπιανά ΜΜΕ, ο Ζόραν Ζάεφ βρήκε συμβιβαστική φόρμουλα, που ικανοποιεί και τους οκτώ «αντάρτες» βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων, αλλά και τους δύο Αλβανούς βουλευτές.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ