Βίτσας: «Δε θα προέτρεχα ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει τους 8 στην Τουρκία»

«Πολιτικά αυτό που ευνοεί την Ελλάδα είναι τέτοιες υποθέσεις να λήγουν σύντομα»

​Για την υπόθεση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Δεν θα προέτρεχα ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει τους 8. Πρέπει να ακολουθηθεί το ελληνικό και διεθνές δίκαιο. Το αντιμετωπίζουμε ως ένα γεγονός προς επίλυση», είπε ο κ. Βίτσας.

Ερωτηθείς μάλιστα για τις δηλώσεις του Τ. Ερντογάν ότι ο Α. Τσίπρας του είπε πως οι οχτώ θα εκδοθούν στην Τουρκία σε 15 μέρες απάντησε:

«Εμείς μπορούμε να μιλάμε μόνο πολιτικά. Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία της αίτησης πολιτικού ασύλου, η εξέταση σε πρώτο βαθμό και η εξέταση σε δεύτερο βαθμό, η οποία διαρκεί περίπου 15 με 25 ημέρες, συνήθως. Το αίτημα έκδοσης που έχει κάνει η τουρκική πλευρά έχει ένα ισχυρό επιχείρημα. Πολιτικά αυτό που ευνοεί την Ελλάδα είναι αυτές οι υποθέσεις να λήγουν γρήγορα. Υπάρχουν πολλοί που συνδέουν όλο αυτό με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και αυτό θα πρέπει να παρθεί υπόψιν σε πολιτικό επίπεδο. Τις τελευταίες ημέρες δεν σημειώθηκε αυξημένη ροή προσφύγων στην Ελλάδα, αλλά πάντοτε υπάρχει μια ανησυχία για αυτό».