Μείωση του αριθμού των βουλευτών και αλλαγή του εκλογικού νόμου ζητά ο Χρυσόγονος

«Πρέπει το πολιτικό σύστημα να δείξει ότι συμπάσχει στα δεινά του ελληνικού λαού»

Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών προτείνει ο Κώστας Χρυσόγονος.

«Πρέπει να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, σε ό,τι αφορά το εκλογικό σύστημα, αλλά κυρίως να περιοριστεί ο αριθμός των βουλευτών. Να δείξει το πολιτικό σύστημα ότι συμπάσχει και ότι συμμετέχει στα δεινά του ελληνικού λαού» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Πρακτορείο FM.

O ίδιος άσκησε κριτική στους δανειστές για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση λέγοντας πως «το 10 με 13% παλεύεται αλλά το 10% με το 23% είναι πάρα πολύ» και έκα��ε λόγο για «έλλειμμα σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή συλλογική ταυτότητα».

Ο κ. Χρυσόγονος επεσήμανε ότι στην Ελλάδα έχουμε «μία αρρωστημένη ανοχή στην παραβατικότητα» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Επικρατεί μια παραβατικότητα από το πως παρκάρουμε, πως οδηγούμε, πως δεν τηρούμε την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοια ανοχή στο κάπνισμα».

Τέλος, ο ίδιος άσκησε κριτική στον τρόπο ψηφοφορίας στη Βουλή: «Γιατί κάνουμε ψηφοφορίες με μεθόδους του 19ου αιώνα διά ονομαστικής κλήσεως και αναγνώσεως του καταλόγου; Και μάλιστα όταν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας, το οποίο έχει στοιχίσει και κάποια λεφτά στους Έλληνες φορολογούμενους και δυστυχώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί».