Θεοχαρόπουλος: Ανοιχτή η ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία υπό όρους με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Χρειάζεται κυβέρνηση όλων των υπεύθυνων δυνάμεων»

​Ανοιχτός στο ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ενώ προέβλεψε ότι η «Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ» θα αναδειχθεί τρίτη δύναμη.

«Χρειάζεται κυβέρνηση όλων των υπεύθυνων δυνάμεων. Είμαι βέβαιος πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ θα αναδειχθεί τρίτη δύναμη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου», είπε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε «καταστροφικές» τις επαναληπτικές εκλογές, καθώς, όπως είπε, η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε τέλμα και σημείωσε ότι κριτήριο για την μετεκλογική συνεργασία με κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα θα είναι ο βαθμός σύγκλισης μεταξύ των προγραμματικών δηλώσεων.

«Οι προγραμματικές θέσεις, θα καθορίσουν την επόμενη μέρα», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας ότι επί της αρχής η Κεντροαριστερά είναι πιο κοντά στην αριστερή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, παρά στη ΝΔ.

«Θα ήθελα συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ακόμα κι αν βγει δεύτερο κόμμα», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, κάλεσε όμως το κόμμα του Α. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει με πιο σαφή τρόπο ότι επιθυμεί τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.