Εκνευρισμός και δυσφορία εντός και εκτός Ελλάδας για την ομαδοποίηση των δόσεων

Εκνευρισμός στο ΔΝΤ, έντονα ενοχλημένος και ο Στουρνάρας

Εκνευρισμός και δυσφορία επικρατεί στο ΔΝΤ για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει αίτημα ομαδοποίησης των δόσεων του Ιουνίου, το οποίο έγινε δεκτό.

Στην Ουάσινγκτον γνώριζαν ότι ενδεχομένως η Ελλάδα να οδηγηθεί σε αυτή την επιλογή. Άλλωστε είναι κάτι που προβλέπεται στο καταστατικό του Ταμείο από το 1970 και είχε κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας και η Ζάμπια τη δεκαετία του ’80.

Η ενόχληση του ΔΝΤ προκύπτει από το γεγονός ότι μέχρι σχεδόν και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι η δόση θα πληρωθεί στην ώρα της, κάτι που δήλωσε δημοσίως και η Κριστίν Λαγκάρντ για να διαψευστεί πριν από λίγες ώρες!

Ο εκνευρισμός στην Ουάσινγκτον φαίνεται ξεκάθαρα και από την απάντηση «ουδέν σχόλιο» που πήρε ο ανταποκριτής του STAR Δημήτρης Σουλτογιάννης, ρωτώντας αξιωματούχους του Ταμείο για το αν ήξερε η Λαγκάρντ για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και το πότε το έμαθε.

Ενοχλημένος και ο Στουρνάρας από την απόφαση της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα, έντονα ενοχλημένος είναι και ο Γιάννης Στουρνάρας από την απόφαση της κυβέρνησης για ομαδοποίηση των δόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο επικεφαλής της ΤτΕ είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για μια τέτοια εξέλιξη, τονίζοντας ότι θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να είναι ενοχλημένος και από το γεγονός πως με εντολή του Γιάνη Βαρουφάκη μπήκε μπροστά και υπέβαλε το αίτημα, αντί να το κάνει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών.