Π. Σκουρλέτης: «Ζούμε έναν ακήρυχτο πόλεμο με όλα τα μέσα του καπιταλισμού»

Ζήτησε από το ΚΚΕ να στηρίξει την κυβέρνηση

​Για «ακήρυχτο πόλεμο» που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης στη Βουλή, απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, Χ. Κατσώτη και Θ. Βαρδαλή.

«Υπάρχει ένας πόλεμος ακήρυχτος. Ο πόλεμος αυτός δεν γίνεται με στρατεύματα στα σύνορα, αλλά με όλα τα μέσα που διαθέτει ο σύγχρονος καπιταλισμός. Απέναντι σ’ αυτόν δεν έχετε το δικαίωμα να έχετε στάση τιμητή και παρατηρητή. Ταχτείτε με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας», είπε ο κ. Σκουρλέτης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Είναι μεγάλος ο πόλεμος που διεξάγεται, συγκρούονται δύο αντιλήψεις, δύο σχέδια για την Ευρώπη. Σ’ αυτόν τον πόλεμο ο καθένας παίρνει μεριά. Δεν έχετε δικαίωμα να τηρείτε στάση παρατηρητή και τιμητή».

Μάλιστα απαντώντας στον βουλευτή του ΚΚΕ, Θ. Βαρδάλη, που του είπε ότι η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση θα φέρει νέα επώδυνα μέτρα, ο κ. Σκουρλέτης είπε:

«Κοντός ψαλμός αλληλούια. Προτρέχετε δεν υπάρχει συμφωνία και ούτε θα υπάρχει που να περιέχει νέα μέτρα. Έλαχε στην κυβέρνηση της Αριστεράς να αμφισβητήσει τον σύγχρονο, επιθετικό καπιταλισμό».