Reuters: Ο Τσακαλώτος είναι πιο συμπαθής από τον Βαρουφάκη στους εταίρους

Για «υποβάθμιση» του Έλληνα ΥΠΟΙΚ μιλά το ειδησεογραφικό πρακτορείο

​Τα «ράβε ξήλωνε» της ελληνικής κυβέρνησης στην ομάδα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο ρόλος του οποίου αναβαθμίζεται, είναι πιο συμπαθής στους εταίρους της Ελλάδας, λόγω των χαμηλών του τόνων, σε σχέση με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η αναδιάρθρωση της ομάδας είναι αποτέλεσμα της σκληρής κριτικής που δέχθηκε «για την απόδοσή του στη Ρίγα», κατά τη διάρκεια του Eurogroup της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών.

Το Reuters χαρακτηρίζει "σημάδι υποβάθμισης" του ρόλου του κ.Βαρουφάκη, το γεγονός ότι το «δεξί του χέρι» και γενικός γραμματέας Δημοσιονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος είχε την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group, αντικαταστάθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκη, ο οποίος θεωρείται προσωπική επιλογή του Γ. Δραγασάκη.

Το πρακτορείο επαναλαμβάνει ότι η Αθήνα φλερτάρει επικίνδυνα με την χρεοκοπία, για αυτό και αναζητεί συμφωνία με τους «έξαλλους μαζί της» πιστωτές, ώστε να μην μείνει χωρίς χρήματα για την αποπληρωμή υποχρεώσεών της τον Μάιο.