Μέρκελ-Ολάντ για Ελλάδα: Έχει χαθεί πολύς χρόνος και απομένει ακόμη πολλή δουλειά

Παράθυρο για ευελιξία από την καγκελάριο – Ολάντ: Μία η λύση για Ελλάδα

Το μήνυμα ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος και απομένει ακόμη πολλή δουλειά έστειλαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

«Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει με τους θεσμούς. Είμαι πεπεισμένη ότι θα γίνει» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία άφησε ένα παράθυρο για ευελιξία στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «το γενικό πλαίσιο είναι σαφές».

Η Μέρκελ αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες σχετικά με μια συμφωνία με την Ελλάδα αλλά τόνισε πως «το πρόγραμμα διαρκεί μέχρι το τέλος Απριλίου και όσο πιο σύντομα η Ελλάδα απαντήσει, τόσο πιο σύντομα θα μπορούμε να βοηθήσουμε».

«Περιμένουμε τα συμπεράσματα των "θεσμών" σχετικά με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρότεινε η Ελλάδα» κατέληξε η γερμανίδα καγκελάριος.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα εκτός από τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ζωή» ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε ότι ήδη έχει χαθεί πολύς χρόνος και υποστήριξε ότι «όσο πιο γρήγορα κλειδώσουν οι μεταρρυθμίσεις, τόσο το καλύτερο για ολόκληρη την ευρωζώνη».