Σαρωτικός ο ανασχηματισμός με "σφαγή" πολλών υπουργών

πρώτη ανάρτηση 15.56

Ο κύβος ερρίφθη για την πραγματοποίηση του ανασχηματισμού καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του star.gr o πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει τον κύκλο τηλεφωνημάτων προς τους υπουργούς, ξεκινώντας ως είθισται από τους «κομμένους».

Ο ανασχηματισμός φαίνεται να είναι σαρωτικός, καθώς πολλοί μέχρι σήμερα υπουργοί βρέθηκαν εκτός κυβερνητικού σχήματος, με τις εκπλήξεις να μην λείπουν.

Κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελλης.

Μέχρι στιγμής φέρεται να βρίσκεται εκτός κυβέρνησης ο Α. Γεωργιάδης, ο οποίος ήδη έχει ενημερωθεί σχετικά από τον πρωθυπουργό, όπως και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης.

Αλλαγή θα υπάρξει και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με αντικατάσταση του Σίμου Κεδίκογλου από την Σοφία Βούλτεψη, ενώ θα αντικατασταθεί και από υφυπουργός Παιδείας ο ξάδερφός του Συμεών Κεδίκογλου.

Εκτός κυβέρνησης ειδοποιήθηκαν ότι θα βρεθούν επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μέχρι τώρα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Α. Τσαυτάρης, ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος (όπως και ο υφυπουργός Κ. Γκιουλέκας), ο υπουργός Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου.

Νέος υπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος μετακινείται από το Δημόσιας Τάξης (όπου αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας), ενώ υπουργός Παιδείας αναλαμβάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Nέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Η. Κουτσούκος ενώ στη θέση του Λ. Γρηγοράκου υφυπουργός Εσωτερικών θα είναι ο Γ. Ντόλιος. Νέος υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Α. Ντινόπουλος και νέος υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο Μ. Βορίδης.

Στο υπουργείο Υποδομών παραμένει υπουργός ο κ. Χρυσοχοϊδης, με υφυπουργό τον Μ. Παπαδόπουλο, ενώ παραμένει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Χ. Αθανασίου.

Παραμένουν ακόμη στις θέσεις τους η Ο. Κεφαλογιάννη (υπουργός Τουρισμού), η Φ. Γεννηματά (αναπληρωτής υπουργός Άμυνας), ο Γ.Μανιάτης (υπουργός Ενέργειας), με αναπληρωτή τον κ. Παπαγεωργίου και την κ. Τζαβέλα στη θέση του υφυπουργού Ενέργειας, ενώ στις θέσεις τους παραμένουν στο υπουργείο Οικονομικών ως αναπληρωτής υπουργός ο Χ. Σταϊκούρας και στην θέση του υφυπουργού Οικονομικών ο Γ. Μαυραγάνης. Παραμένουν πιθανότατα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης (όπως και η αναπληρώτρια υπουργός Ε. Χριστοφιλοπούλου, αλλά και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Βαρβιτσιώτης.

Νέα είσοδος στην κυβέρνηση είναι και αυτή του Οδ. Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός Ανάπτυξης, όπως και ο Γ. Γιακουμάτος, ενώ παραμένει υφυπουργός ο κ. Μηταράκης.

Πιθανή θεωρείται και η συμμετοχή της κ. Α. Γκερέκου στη νέα κυβέρνηση, πιθανότατα στη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού, με υπουργό τον Κ. Τασούλα.