Μήνυμα Μέρκελ από… Γερμανία: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα»

Ανακοίνωση στήριξης από την καγκελαρία

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα από.. τη Γερμανία στέλνει η Άνγκελα Μέρκελ την ώρα που συναντά στην Αθήνα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα επιτυχή μέτρα λιτότητας της Ελλάδας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική καγκελαρία, τονίζοντας ότι η Μέρκελ «ταξίδεψε στην Αθήνα ��ια να ενισχύσει την κυβέρνηση στην πορεία της λιτότητας, διότι η Ελλάδα στο μεταξύ επέστρεψε επιτυχώς στις χρηματαγορές».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η γερμανίδα καγκελάριος «συναντάται με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου επαινέσει τη συνεπή μεταρρυθμιστική πορεία της κυβέρνησής του. Η επίσκεψή της όμως είναι και ένα μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα επιτυχή μέτρα λιτότητας της Ελλάδας».

Η καγκελαρία αναφέρεται και στην επιτυχημένη έξοδο της χώρας μας στις αγορές σημειώνοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει κάνει ως τώρα η Ελλάδα αξίζουν αναγνώριση και οι αγορές τιμούν αυτή την εξέλιξη».

Παράλληλα, τονίζει ότι το 2014 η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής καθώς έπειτα από μακρά φάση ύφεσης, αρχίζουν να εμφανίζονται θετικά πρόσημα ανάπτυξης